News Flash:

Putin anunta ca Rusia nu mai accepta plati in euro sau dolari pentru gazele exportate in UE

24 Martie 2022
461 Vizualizari | 0 Comentarii
V Putin

Rusia nu va mai accepta plati in euro sau dolari pentru gazele exportate in tarile Uniunii Europene, a anuntat miercuri presedintele Vladimir Putin, in contextul sanctiunilor masive care vizeaza sistemul financiar rus din cauza invaziei militare in Ucraina.
„Am luat decizia de a implementa o serie de masuri pentru a trece la plati in ruble pentru gazul rusesc exportat in tari inamicale si sa renuntam la toate tranzactiile in monede care au fost compromise”, a declarat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde, cu ocazia participarii la o sedinta a Guvernului de la Moscova.

Presedintele rus a cerut Bancii Centrale de la Moscova sa instituie in cel mult o saptamana un sistem de plati exclusiv in ruble pentru exporturile de gaz spre Uniunea Europeana.

Liderul de la Kremlin a anuntat ca aceasta este una dintre reactiile la sanctiunile masive impuse de Occident din cauza interventiei militare ruse in Ucraina.

Uniunea Europeana intentioneaza sa reduca dependenta energetica de Rusia, dar nu poate renunta imediat la importurile de gaz natural rusesc si de petrol.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007498 (s)