News Flash:

NATO va aproba trimiterea unor grupuri de lupta in estul Europei, inclusiv in Romania

24 Martie 2022
338 Vizualizari | 0 Comentarii
NATO

Alianta Nord-Atlantica urmeaza sa aprobe la summitul programat joi, la Bruxelles, trimiterea unor noi grupuri de lupta in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, a anuntat miercuri secretarul general al organizatiei Jens Stoltenberg.
„Liderii din NATO se vor reuni maine, la Bruxelles, intr-un moment de rascruce pentru securitatea noastra. (…) Invazia brutala a presedintelui Vladimir Putin in Ucraina cauzeaza moarte si distrugeri in fiecare zi. Aliatii sunt uniti in sustinerea pentru poporul curajos al Ucrainei si impotriva cruzimii Kremlinului. Putin trebuie sa opreasca acest razboi, sa permita transferul asistentei umanitare si evacuarea in siguranta a civililor. Si trebuie sa se implice in diplomatie reala”, a afirmat Jens Stoltenberg, miercuri, intr-o conferinta de presa.

Secretarul general a spus ca aliatii NATO au reactionat la actuala criza prin sustinerea acordata statului invadat si prin impunerea de costuri fara precedent asupra Rusiei. Sute de mii de trupe NATO, in principal in partea de est a Aliantei, sunt pregatite sa actioneze.

„Aliatii din cadrul NATO au reactionat la actuala criza prin sustinerea puternica acordata Ucrainei si prin impunerea de costuri fara precedent asupra Rusiei. Alianta Nord-Atlantica a reactionat rapid si unitar pentru protejarea si apararea tuturor aliatilor. In momentul de fata, sunt sute de mii de trupe NATO in stare avansata de disponibilitate, 100.000 de militari in Europa si 40.000 sub comandament direct al NATO, in principal in partea de est a Aliantei”, a adaugat Stoltenberg.

Prin summitul ce va avea loc maine, se doreste consolidarea pozitiei NATO in toate domeniile, „prin suplimentari majore de forte in partea de est a Aliantei, la nivel terestru, aerian si maritim”. Alianta Nord-Atlantica va reafirma si sustinerea pentru Ucraina.

„La summitul de maine, vom lua decizii suplimentare. Ma astept ca liderii sa consolideze pozitia NATO in toate domeniile, prin suplimentari majore de forte in partea de est a Aliantei, la nivel terestru, aerian si maritim. Primul pas il reprezinta mobilizarea a patru noi grupuri de lupta NATO, in Bulgaria, Ungaria, Romania si Slovacia. Alaturi de fortele existente in tarile baltice si in Polonia, acest lucru inseamna ca vom avea opt grupuri de lupta multinationale pe flancul estic, de la Marea Baltica la Marea Neagra”, a precizat Jens Stoltenberg, subliniind ca Alianta Nord-Atlantica va reafirma si sustinerea pentru Ucraina.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006112 (s)