News Flash:

Roman Abramovici i-a dat semnale lui Zelenski ca vrea sa-l ajute. Ce spune presedintele Ucrainei

28 Martie 2022
522 Vizualizari | 0 Comentarii
Zelenski 1

Intr-un interviu prin videoconferinta cu mai multi jurnalisti din Rusia, presedintele Zelenski a spus ca a primit „semnale” din partea mai multor oameni de afaceri rusi, printre care miliardarul Roman Abramovici, un prieten apropiat al lui Vladimir Putin vizat de sanctiunile Uniunii Europene si ale Marii Britanii.

„Am primit semnale de la el si de la alti cativa oameni de afaceri, care ne propuneau: putem ajuta intr-un fel sau altul, putem face ceva”, a dezvaluit presedintele Ucrainei.

„Unii au spus ca sunt gata sa ajute la reconstruirea tarii dupa razboi: Suntem pregatiti sa ne transferam afacerile in Ucraina, locuim in Anglia sau undeva in Elvetia, ne dorim. Dar ce putem face pentru a nu mai figura pe lista sanctiunilor?” a spus Volodimir Zelenski, relatand ce i-au spus acesti oligarhi.

Presedintele Zelenski a spus ca, indiferent cine sunt oamenii de afaceri care sunt gata sa dea bani pentru a sprijini armata ucraineana, Ucraina este pregatita „sa le asigure siguranta, sa le ofere de lucru si sa permita afacerii lor sa continue”.

„Vorbesc in mod specific despre sanctiunile din statul nostru. Putem discuta, putem discuta despre schimbarea cetateniei acestor persoane”, a explicat el, subliniind ca nu este obligatoriu ca acest lucru sa fie facuta public.

Potrivit Wall Street Journal, Volodimir Zelenski i-ar fi cerut miercuri lui Joe Biden sa nu-l sanctioneze pe Roman Abramovici, apreciind ca oligarhul ar putea juca un rol in negocierile de pace dintre Ucraina si Rusia., informeaza digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)