News Flash:

Bine de știut!

Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova vor fi permise doar pe bază de licență

4 Octombrie 2023
188 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că importurile de cereale din Ucraina și Republica Moldova vor fi restricționate, fiind permise doar fermierilor și procesatorilor români, iar aceste tranzacții vor fi condiționate de obținerea unei licențe speciale.

„Importurile de cereale din Ucraina şi Republica Moldova vor fi permise doar fermierilor şi procesatorilor români şi vor fi posibile doar pe bază de licenţă. Aşa cum am promis, protejăm producţia românească şi munca fermierilor români. Actul normativ este gata şi va fi aprobat de Guvernul României”, a menționat ministrul Agriculturii.

Mecanismul de autorizare a operatorilor economici români pentru importul de grâu, porumb, semințe de floarea soarelui și rapiță din Ucraina și Republica Moldova a fost publicat în mod transparent pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Conform proiectului de act normativ, autorizarea pentru operațiuni de import a produselor agricole din Ucraina sau Republica Moldova va fi acordată exclusiv operatorilor economici români care activează în următoarele sectoare economice: fabricarea uleiurilor și grăsimilor, producția de produse de morărit, producția de preparate pentru hrana animalelor de fermă și creșterea animalelor.

Potrivit informațiilor oferite de MADR, produsele agricole care pot fi importate în conformitate cu actul normativ propus pentru dezbaterea publică includ grâu, porumb, semințe de rapiță sau rapiță sălbatică, chiar sfărâmate, și semințe de floarea-soarelui, chiar sfărâmate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005022 (s)