News Flash:

Santier de „modernizare si securizare” la cladirea Primariei Timisoara, cu 3,3 milioane de lei

5 Noiembrie 2021
331 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara

La Primaria Timisoara va incepe inca un santier. Nu este gata nici cel pentru reamenajarea Camerei 30, iar cel pentru fatada nici n-a inceput pentru ca nu a fost considerat o prioritate. Urmeaza o lucrare de „modernizare si securizare” la cladirea primariei de pe C.D. Loga 1. Cu vreo 3,3 milioane de lei.
 
 
Consilierii locali sunt pusi sa aprobe „indicatorii tehnico-economici si devizul general prevazuti in documentatia pentru avizare si autorizare ISU aferenta obiectivului de investitii «Modernizare si securizare Cladire Administrativa – Primaria Municipiului Timisoara: bd. C.D. Loga nr. 1»”.

Lucrarile sunt necesare pentru obtinerea avizului de securitate la incendiu de la ISU, iar totul a pornit de la un proiect intocmit in 2019 de firma Prodao-Ing SRL, care s-a ocupat de „documentatia pentru avizare si autorizare ISU” pentru cladirea primariei.

S-au descoperit unele „deficiente la nivelul asigurarii securitatii in exploatare, atat in ceea ce priveste configurarea compartimentarilor si evacuarilor in caz de pericol, cat mai ales a instalatiilor aferente detectiei, semnalizarii si interventiei in caz de incendiu, dar si a evacuarii in siguranta a persoanelor”.

Din iulie 2020 exista si autorizatie de construire, dar nu s-a mai facut nimic, iar proiectul supus acum la vot estimeaza ca lucrarile ar putea costa 3,3 milioane de lei cu tot cu TVA.

Alte doua santiere la primarie
Pe C.D. Loga ar trebui sa mai existe alte doua santiere. Reamenajarea Camerei 30, cu 240.000 de euro, nu este nici acum gata. Reprezentantii primariei spuneau, in luna septembrie, ca urmeaza sa inceapa amenajarile interioare „open space”.

Celalalt santier, mult mai mare, se refera la fatada cladirii PMT. Contractul a fost semnat inca din aprilie 2020, cu o durata de 18 luni, dar nu s-a mai dat ordinul de incepere, pentru ca nu era o prioritate. S-au facut totusi modificari la proiect, ceea ce inseamna ca valoarea investitiei ar trebui sa creasca.

„In momentul acesta avem foarte multe santiere incepute in oras si nu consideram o prioritate aceasta lucrare. Consideram ca cu acesti bani putem face multe pentru cartierele din oras. Cladirea primariei mai poate astepta”, ne spuneau reprezentantii primariei.

De santierul la fatada PMT ar trebui sa se ocupe asocierea TT & Co Solaria Grup – Euras, cu subcontractantul Betavolt Alpine, in baza unui contract de 6,17 milioane de lei cu tot cu TVA.

Fosta administratie considera santierul necesar, dupa ce de pe fatada primariei s-au desprins de mai multe ori bucati de tencuiala care puneau in pericol siguranta trecatorilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006426 (s)