News Flash:

Parcarea etajata de la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” intra la licitatie pentru SF

8 Noiembrie 2021
422 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de copii

De mai bine de opt ani incoace, reprezentantii Primariei Timisoara, oricare ar fi fost ei, au promis parcari mari in zona centrala, unde de-a lungul timpului au fost desfiintate sute de locuri de parcare si amenajate... zero. Primaria Timisoara se chinuie de ceva timp cu un proiect pentru o parcare in zona Spitalului de Copii „Louis Turcanu”. Acum cauta proiectant pentru SF.
 
 
Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru servicii de proiectare aferente obiectivului de investitii „SF Parcare Louis Turcanu”, str. Iosif Nemoianu nr. 3. Cauta sa cumpere servicii de arhitectura, de inginerie si de planificare pentru studiul de fezabilitate care va arata de ce este necesara o parcare in zona Spitalului de Copii „Louis Turcanu”.

Pune la bataie 293.999 de lei pentru SF, echivalentul a aproape 60.000 de euro. Ofertele pot fi depuse pana in 21 decembrie, iar durata contractului va fi de 150 de zile, putin peste cinci luni.

250 de locuri
Despre ideea unei parcari etajate langa spitalul de copii se vorbeste din martie 2019, cand Primaria Timisoara a demarat Etapa 1 – etapa pregatitoare PUD, care era necesara pentru ca in zona nu era prevazuta functia de parcare. Un an mai tarziu, reprezentantii PMT se laudau cu un PUD gata de aprobare pentru o „parcare cu doua niveluri subterane si trei supraterane, parter + doua etaje”. Proiectantul predase si niste randari la acea vreme.

Potrivit informatiilor pe care le avem pana acum de la oficialii municipalitatii, parcarea ar urma sa aiba un regim mixt, adica sa fie folosita de personalul spitalului si de apartinatori, dar si de timisorenii care au treaba in zona centrala. Sunt estimate 250 de locuri de parcare.

Terenul luat in calcul are 4.971 mp, iar pe el se afla momentan trei corpuri principale de cladire: ambulatoriul de specialitate al spitalului, cu regim de inaltime D+P+1E+M, farmacia spitalului, cu regim de inaltime P, si casa Ronald McDonald cu spatii de cazare pentru copii si parinti, cu regim de inaltime P+2E si o serie de anexe, in regim P. Planul urbanistic de detaliu a fost realizat de proiectantul SC D-Context Studio SRL.

Se discuta de mai bine de opt ani despre realizarea de parcari mari in zona centrala a Timisoarei, dar municipalitatea n-a reusit pana acum sa faca vreun pas concret.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005770 (s)