News Flash:

Primaria vrea sa reconditioneze Parcul Copiilor din Timisoara. Se renunta la proiectul inceput de vechea administratie

17 Martie 2022
320 Vizualizari | 0 Comentarii
Parcul Copiilor

Primarul Timisoarei Dominic Fritz anunta ca Parcul Copiilor „Ion Creanga” va fi reparat si ingrijit. Lucrarile de reabilitare pe care vechea administratie le planuia nu vor fi continuate. Edilul acuza proasta intocmire a contractului de lipsa finalitatii proiectului.
Parcul Copiilor „Ion Creanga” a fost deschis in forma actuala in 1 iunie 2012, in plina campanie electorala, dupa o investitie de aproape 2,5 milioane de euro, bani luati de la bugetul local. Cu acesti bani au fost amenajate mai multe zone de joaca, cu un far-tobogan, canoe pe canal, sezlonguri, hamacuri, un carusel, un trenulet pe roti si altele. Vorbim, in total, despre 23 de zone tematice destinate copiilor din toate categoriile de varsta, printre care Padurea Povestilor, Padurea Intunecata, Tara Uriasilor, Tara Piticilor, Satul Indienilor.

Timpul a trecut si a lasat semne. Dupa zece ani, parcul are nevoie sa i se ofere atentie din partea autoritatilor locale. Parea sa existe si solutii pentru repunerea in valoare a parcului.

In 2018 si 2019, Primaria Timisoara scotea la licitatie serviciile de proiectare pentru modernizarea Parcului Copiilor. Dupa indelungi asteptari, la inceputul anului 2020, contractul a fost atribuit pentru suma de 112.931 lei, cu TVA, catre Tera Studio Design, o firma care exista din 2017.

Caietul de sarcini cuprindea, printre altele, amplasarea la cele doua intrari a unor elemente de butaforie 3D, iar intrarea dinspre Bd. Revolutiei era programata construirea unui castel cu pod mobil. Inspre Bd. Michelangelo ar fi trebuit proiectata o butaforie tridimensionala inspirata din povestile lui Ion Creanga. Insa, nimic nu s-a concretizat. Mai rau, elementele constitutive ale parcului s-au deteriorat considerabil.

„Este un mare pacat care dovedeste ca in Timisoara nu a existat o cultura de mentenanta pentru ultimul proiect din 2012. Nu este normal sa arate asa dupa doar 10 ani. Exista un proiect de reabilitare inceput de vechea administratie, dar contractul are multe hibe si nu va deveni productiv. Colaborarea cu firma care pana acum a lucrat la proiectul tehnic nu duce la nimic. De aceea vom recurge la reparatii si mentenanta”, anunta primarul orasului.

De intretinerea Parcului „Ion Creanga” se ocupa societatea Horticultura, in baza contractului de intretinere spatii verzi si echipamente de joaca pe zona I incheiat cu primaria in urma licitatiei. In bugetul local pe 2022, aproximativ 2 milioane de lei au fost alocati pentru intretinerea locatiei.

„Nu cred ca este nevoie sa facem un proiect nou si sa tinem parcul in santier trei ani. Cred ca o lucrare cu Horticultura este suficienta”, declara viceprimarul Ruben Latcau.

De asemenea, cladirea din interiorul parcului va fi reconcesionata si scoasa la licitatie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005586 (s)