News Flash:

Program prelungit la serviciul de eliberare pasapoarte Timis

15 Martie 2022
460 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaport

Prefectul judetului Timis Mihai Ritivoiu anunta ca programul la Serviciul de eliberare pasapoarte Timis va fi prelungit pana sambata. Este una din schimbarile dorite de el.
„Vom lucra si sambata la Pasapoarte! Am emis ordinul pentru prelungirea programului Serviciului de Pasapoarte Timis inclusiv sambata de la 08:00 la 16:00. Ii rog in schimb pe cei carora nu le expira actualele pasapoarte in perioada urmatoare sa mai astepte cateva saptamani, pentru a descongestiona activitatea”, anunta Mihai Ritivoiu, prefectul judetului.

Din cauza razboiului din Ucraina, toti mai multi romani s-au inghesuit sa isi faca pasaportul. Si in Timis s-a inregistrat un record, fiind emise peste 450 de pasapoarte zilnic. Cei din MAI au decis sa prelungeasca programul la serviciile de eliberare a pasapoartelor si in weekend si se pot face programari si in alte judete.

La Serviciul de eliberare de pasapoarte Timis functioneaza cinci ghisee, iar trei dintre ele au program de la 8-20 conform autoritatilor locale, fiind la post 21 de angajati la serviciu, cu posibilitatea sa creasca in functie de cereri.

Potrivit Directiei Generale de Pasapoarte, cetatenii romani cu domiciliul in tara pot alege intre pasaport simplu electronic sau pasaport temporar.

Acte necesare pentru eliberarea pasaportului

Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, dupa caz, buletinul de identitate, aflate in termen de valabilitate, in original. Cartea de identitate provizorie trebuie insotita de certificatul de nastere, in original.
Documentul care face dovada achitarii contravalorii pasaportului, in original, sau documentul de plata editat pe suport hartie, continand toate informatiile aferente platii efectuate prin mijloace de plata online, completat pe numele titularului.
Pasaportul anterior, daca acesta exista.
Programare online

Programari online pentru obtinerea unui pasaport se pot face AICI. In situatia in care nu mai sunt locuri disponibile pentru programare in perioada dorita, se poate verifica disponibilitatea la judetele limitrofe.

Atentie! Programarea este gratuita si netransmisibila. Nu se fac programari pentru ridicarea pasapoartelor. Nu se fac programari prin e-mail, fax sau telefon. Neprezentarea la data si ora programata, neconcordanta intre datele inscrise in formularul de programare (nume/prenume) si datele de identificare ale persoanei care se prezinta la depunerea cererii de pasaport, lipsa actelor necesare sau a dovezii achitarii taxei de pasaport duc la anularea programarii.

Numarul solicitarilor pentru eliberarea de pasapoarte, la nivel national, a crescut in prima saptamana a lui martie 2022 cu peste 190% fata de inceputul lunii februarie si cu peste 417% fata de aceeasi perioada a lui 2021, conform autoritatilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006799 (s)