News Flash:

Procesul de admitere in scolile din Timis pentru copiii care ajung din Ucraina

11 Martie 2022
421 Vizualizari | 0 Comentarii
gradinita

Inspectoratul Scolar Timis a format la nivel local un grup de lucru compus din cadre didactice care stiu limba ucraineana, pentru a veni in ajutorul copiilor refugiati care raman in Timis si vor sa continue studiile.
Potrivit ISJ Timis, a fost formata o comisie la nivel judetean din profesori care stiu limba ucraineana, dar si un psiholog de la Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Timis. Parintii copiilor care sosesc in Timis si stau o perioada mai lunga de timp aici si doresc inscrierea copiilor lor in invatamantul din judet trebuie sa se adreseze scolilor puse la dispozitie, cu predare in ucraineana.

Mai apoi, acestia vor completa o cerere pe care o gasesc AICI, unde vor preciza daca elevul stie si limba romana, care este clasa de studiu si daca are echipamente pentru predarea online. Conducerea ISJ a explicat ca ii va sustine pe elevii refugiati oferindu-le echipamente si ca, desi poate vor fi putini copii inscrisi, se va face o clasa sau se vor gasi modalitati de integrare a acestora. In plus, parintii vor atasa si documente de identificare a copiilor, daca au asupra lor.

Unitatile de invatamant din Timis cu predare in limba ucraineana:

Gradinita si Scoala Gimnaziala nr. 2 Timisoara
Scoala Gimnaziala nr. 24 Timisoara
Liceul Teoretic „William Shakespeare”
Scoala Gimnaziala Stiuca
Scoala Gimnaziala Bethausen
Scoala Gimnaziala Darova
Scoala Gimnaziala Masloc
Scoala Gimnaziala Pietroasa
Scoala Gimnaziala Banloc
Scoala Generala Poganesti
Scoala Gimnaziala Livezile
Liceul „Iulia Hasdeu” din Lugoj
Centrul de educatie inclusiva Recas
British International School din Timisoara
De la invatamantul primar la cel liceal, toate scolile de mai sus ofera posibilitatea de a inscrie copii refugiati din Ucraina. Prescolarii ucraineni vor putea merge la gradinita, in Timis, pentru a socializa cu alti copii. In plus, copiii vor primi pachete cu rechizite si diverse alte produse indispensabile.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006419 (s)