News Flash:

Primaria Timisoara incepe sa adune frunzele cazute pe strazi si trotuare. Obligatiile timisorenilor

12 Noiembrie 2021
352 Vizualizari | 0 Comentarii
frunze 1

Maturatorii stradali ar trebui sa misune prin Timisoara in perioada urmatoare. Primaria Timisoara anunta ca incepe, pe final de toamna, activitatea de strangere a deseurilor vegetale. Face apel si la timisoreni sa actioneze, „astfel incat Timisoara sa fie mai curata”.
 
 
Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca activitatile de „colectare, transport si depozitare a deseurilor vegetale abandonate pe domeniul public al municipiului Timisoara se afla permanent in centrul preocuparilor administratiei locale”.

„De aceea, in urmatoarele zile, operatorul de servicii publice de salubrizare Brantner Servicii Ecologice va demara o actiune ampla de maturat stradal, colectare si transport al frunzelor de pe domeniul public, cu preponderenta pe strazile cu depuneri consistente de frunze”, transmite Serviciul Comunicare al PMT.

Atentie! Si asociatiile de proprietari, dar si firmele si institutiile publice, inclusiv institutiile de invatamant, trebuie sa contribuie, conform legii, la realizarea curateniei in oras. Conform HCL 371/2007, responsabilitatea curatarii spatiilor verzi aferente imobilelor de locuit, aleilor si a locurilor de parcare folosite de locatari sau a trotuarelor le revine asociatiilor de proprietari. In astfel de situatii amenzile sunt cuprinse intre 500 si 2.500 de lei, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice.

Timisorenii care vor sa scape de deseurile vegetale trebuie sa sune la numarul 0724.865.464, la Transclean, societatea cu care primaria are contract pentru colectarea acestui tip de deseuri.

Arderea gunoaielor, strict interzisa
Mare grija insa! Este interzisa incendierea vegetatiei si a deseurilor de orice fel in curti, pe strazi sau in alte locuri.

„Incalcarea obligatiei proprietarilor si detinatorilor de terenuri de a nu arde miristile, stuful, tufarisurile sau vegetatia ierboasa, fara acceptul autoritatii competente pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice si de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.

Pentru cresterea calitatii vietii intr-un oras mai curat, invitam cetatenii orasului, institutiile publice, agentii economici si celelalte persoane juridice sa ia masuri pentru intretinerea curateniei si sa nu arda deseuri vegetale sau menajere”, mai anunta PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006008 (s)