News Flash:

Primaria Deva nu va majora impozitele locale si va mentine facilitatile pentru investitori

8 Noiembrie 2013
1479 Vizualizari | 0 Comentarii
Municipalitatea din Deva nu va majora taxele şi impozitele locale pe anul 2014 şi va menţine facilităţile pentru investitorii care creează noi locuri de muncă în oraş, a declarat vineri primarul localităţii, Petru Mărginean.

În opinia sa, bugetul local va beneficia de sume în plus doar dacă autorităţile încurajează investiţiile, crescând astfel baza de impozitare, şi prin reducerea unor taxe aplicate firmelor care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului.

'Nu vom majora taxele şi impozitele locale pentru anul 2014. Dimpotrivă, în unele situaţii, agenţii economici vor plăti mai puţin la impozitul pe clădiri. Nu vom aduce bani prin creşterea taxelor şi impozitelor, ci prin atragerea unor noi investitori, care să creeze locuri de muncă stabile. De aceea, menţinem şi facilităţile acordate firmelor, în funcţie de valoarea investiţiilor şi numărul de locuri de muncă nou create', a explicat pentru AGERPRES primarul municipiului Deva.

De la începutul acestui an, Primăria Deva acordă investitorilor scutiri şi reduceri de impozite pe clădiri şi terenuri, pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi dezvolte afacerile şi să creeze noi locuri de muncă. Condiţia impusă este ca valoarea investiţiilor să fie mai mare de 500.000 de euro şi să creeze minimum 25 de locuri de muncă, situaţie în care reducerile la impozitul pe clădiri încep de la 30%.

Facilităţile vor fi acordate şi firmelor care îşi dezvoltă proiectele de afaceri începute sau blocate din cauza crizei economice.

Primăria Deva a elaborat noul proiect de buget pe anul 2014, valorile stabilite pentru taxele şi impozitele locale fiind postate pe site-ul instituţiei, în dezbatere publică. AGERPRES

bugetul local deva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007117 (s)