News Flash:

Alegeri sindicale uninominale la organizatiile minerilor din Valea Jiului

6 Noiembrie 2013
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei aproape 4.000 de membri ai Sindicatului 'Muntele', ce reuneşte minerii de exploatările de cărbune din Valea Jiului, incluse în Complexul Energetic Hunedoara, au fost chemaţi miercuri la urne, pentru a-şi alege noii lideri prin sistemul de vot uninominal.

Este pentru prima oară când structura de conducere - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar executiv - a unui sindicat reprezentativ de la minele din Valea Jiului este aleasă prin vot direct şi nu prin mineri delegaţi, cum se făcea până acum.

'Sindicatul Muntele numără acum 4.000 de membri, iar actuala echipă de conducere a fost aleasă atunci când în sindicat erau numai câteva zeci de persoane. Din anul 2011 şi până acum, sindicatul a evoluat foarte mult şi a devenit reprezentativ la nivel de unitate. De aceea, am considerat normal şi necesar acest scrutin pentru stabilirea structurii de conducere', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele în exerciţiu al Sindicatului Muntele, Petre Nica.
Minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, alături de salariaţii din preparaţiile de cărbune şi de energeticienii care fac parte din Departamentul Energetic de la Mintia, vor vota la sediile punctelor de lucru pe baza unui act de identitate valabil. Sindicaliştii vor primi câte un buletin de vot pentru fiecare funcţie ce trebuie aleasă. Candidatul preferat va fi stabilit prin aplicarea ştampilei cu menţiunea 'Votat' în dreptul persoanei dorite. Votul este secret şi se exercită în cabine special amenajate. Pentru funcţia de preşedinte al Sindicatului Muntelui şi-au depus candidaturile actualul lider Petre Nica, preşedintele de sindicat de la Mina Lonea, Tiberiu Cozma, şi fostul director al Minei Vulcan, Aurelian Enache.

Procesul electoral se va încheia la ora 17.30, iar numărătoarea voturilor se va face la sediul Sindicatului Muntele, urmând ca rezultatele să fie cunoscute spre miezul nopţii.

sindicatului muntele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004763 (s)