News Flash:

Interes maxim pentru cursurile de limba chineza

6 Noiembrie 2013
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
Aproape 200 de persoane s-au înscris la cursurile gratuite de învăţare a limbii chineze, organizate de Biblioteca Judeţeană 'Ovid Densuşianu' Hunedoara-Deva în colaborare cu Institutul 'Confucius' din Sibiu, la finalul acestora participanţii urmând să fie evaluaţi şi să primească diplome de absolvire.

'În ultima perioadă a sporit interesul faţă de China, faţă de cultura şi milenara civilizaţie a acestui stat care a cunoscut o înflorire deosebită şi are un cuvânt tot mai greu în viaţa economică, politică şi culturală a omenirii. România a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Populară Chineză încă din anul 1949, relaţii care au stat întotdeauna sub cele mai bune auspicii', a declarat, miercuri, directorul Bibliotecii judeţene, Sebastian Bara, cu ocazia deschiderii cursurilor.

Orele de limba chineză sunt organizate pe mai multe nivele, în paralel desfăşurându-se cursuri de caligrafie chinezească şi cursuri de Taichi - exerciţii de cultivare a sănătăţii.

Cursurile de limbă chineză sunt predate de profesori din China, cunoscători ai limbii române. Odată absolvite, participanţii vor primi diplome oferite de Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu.

'Cei care vor participa la aceste cursuri vor avea prilejul să dobândească competenţe lingvistice în limba chineză, vor cunoaşte elemente esenţiale despre simbolistica scrierii chineze, a ideogramelor. De asemenea, va fi un prilej de apropiere de o civilizaţie străveche, complexă, bine individualizată, care a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea culturii umane', a adăugat directorul instituţiei de cultură.

Pentru anul viitor este preconizată înfiinţarea unei filiale chineze în cadrul Bibliotecii judeţene 'Ovid Densuşianu' Hunedoara. Filiala va purta numele 'Confucius' şi va pune la dispoziţia celor interesaţi cărţi şi materiale audio-video în limba chineză şi limba română.

biblioteca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004750 (s)