News Flash:

Liderul Sindicatului "Muntele" din Valea Jiului, reconfirmat in functie de mineri

8 Noiembrie 2013
1200 Vizualizari | 0 Comentarii

Liderul Sindicatului 'Muntele', Petre Nica, a fost reconfirmat joi în funcţie prin alegerile uninominale organizate, pentru prima oară, la minele de cărbune din Valea Jiului, participarea la vot a sindicaliştilor fiind de aproape 60%.

Alegerile au avut loc la exploatările de huilă Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, care fac parte din structura Complexului Energetic Hunedoara (CEH), minerii fiind chemaţi să-şi exprime opţiunile pentru întreaga structură de conducere a sindicatului - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. Pană în prezent, acest lucru se făcea prin delegaţi ai minerilor şi nu prin vot direct.

'Consider că organizaţia noastră sindicală şi-a atins toate obiectivele pe care şi le-a propus la înfiinţare. Am caştigat reprezentativitatea la nivel de unitate, am organizat alegeri uninominale pentru desemnarea liderilor şi am reuşit să păstrăm unitatea mişcării sindicale prin formarea unei echipe de conducere', a declarat pentru AGERPRES Petre Nica.

El a spus că în structura de conducere a Sindicatului 'Muntele', cel mai important din Valea Jiului, au mai fost aleşi ca preşedinte executiv Darius Campean, liderul sindical al minerilor de la Lupeni, funcţia de secretar general urmand să fie îndeplinită de Ioan Ciobotaru, lider la mina Vulcan.

Noua echipă de conducere a Sindicatului 'Muntele' va susţine respectarea de către administraţie a contractului colectiv de muncă, astfel încat minerii să beneficieze, în luna decembrie, de adaosurile salariale stabilite de Sărbătoarea Sfintei Varvara - ocrotitoarea minerilor, şi de Crăciun. De asemenea, liderii vor stabili, împreună cu administraţia, modul în care vor fi organizate cadourile de Crăciun pentru copiii minerilor şi felul în care vor fi acordate bonurile de cărbune pentru angajaţi, o facilitate pentru asigurarea căldurii pe timp de iarnă.

'Pentru începutul anului 2014, vrem să analizăm posibilitatea conturării unui nou contract colectiv de muncă, unic pentru sectorul miner şi energetic, pentru că atat minerii, cat şi energeticienii fac parte acum din Complexul Energetic Hunedoara. De altfel, Sindicatul 'Muntele' are înfiinţat un Departament Energetic, cu o sută de sindicalişti, la Termocentrala Mintia', a afirmat preşedintele Sindicatului 'Muntele'.

Cu aproape 4.000 de membri, Sindicatul 'Muntele' se constituie în una dintre cele mai importante organizaţii sindicale din judeţul Hunedoara.

Alegerile pentru desemnarea noilor lideri sindicali au avut loc pe tot parcursul zilei de miercuri, la fiecare schimb şi unitate minieră, voturile fiind centralizate şi numărate apoi la sediul Sindicatului 'Muntele'.


petre nica darius campean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005670 (s)