News Flash:

Angajati MAI si politisti prinsi de ANI ca nu si-au declarat veniturile obtinute din jocuri de noroc

23 Februarie 2022
332 Vizualizari | 0 Comentarii
jocuri de noroc

Probleme cu legea pentru cinci politisti si angajati MAI. Cei de la Agentia Nationala de Integritate au sesizat parchetele in cazul lor dupa ce i-au prins ca nu au declarat veniturile obtinute in urma jocurilor de noroc. Suma totala depaseste 230.000 de lei.
 
 
Agentia Nationala pentru Integritate a sesizat parchetele competente in toate cazurile. Cel mai mare castig obtinut la jocuri de noroc, iar ulterior nedeclarat, a fost al lui Daniel Patrianu, sef de serviciu la Directia Generala Afaceri Europene, Schengen si Relatii Internationale din MAI. ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fals in declaratii. Patrianu ar fi castigat la jocuri de noroc 142.617 lei, insa nu a declarat aceste venituri.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre PATRIANU DANIEL a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal intrucat nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum de 142.617 Lei, in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice”, transmit reprezentantii ANI.

Urmatorul pe lista este Silviu Costinel Nicola, inspector in cadrul IPJ Sibiu. Omul legii a castigat si el la jocurile de noroc si nu a declarat veniturile. Suma depaseste cu putin 8.000 de euro.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre NICOLA SILVIU – COSTINEL a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal, intrucat nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum de 40.724 Lei, in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice”, anunta cei de la ANI.

Tot la jocuri de noroc a castigat si Eliodor-Ion Epure, agent sef de politie la politia rutiera din Pantelimon, IPJ Ilfov. Politistul a obtinut venituri de 35.604 lei, insa nu le-a declarat.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de EPURE ELIODOR-ION a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal, intrucat nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, dobanzi, dividende si salarii in cuantum de 35.604 Lei in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice”, informeaza reprezentantii agentiei.

Agentul sef nu a mentionat de asemenea in declaratiile de interese si calitatile si functiile detinute in cadrul a doua societati comerciale.

Tot la jocuri de noroc a castigat si fostul director al Centrului de Formare Initiala si Continua din cadrul MAI, Ion Bogdan. ANI a sesizat in cazul lui Parchetul de pe langa Judecatoria Orastie.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Orastie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre BOGDAN ION a infractiunii de fals in declaratii prevazuta de art. 326 din Codul Penal, intrucat nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum de 13.211 Lei, in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice”, anunta cei de la ANI.

In aceeasi situatie se afla si un agent de politie de frontiera din cadrul ITPF Sighetul Marmatiei. Acesta a castigat putin peste 3.000 de lei la jocuri de noroc si nu a declarat nici el veniturile.

„Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre FLORISTEAN ADRIAN a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal , intrucat nu a declarat veniturile incasate din jocuri de noroc in cuantum de 3.160 Lei, in declaratiile de avere depuse in perioada exercitarii functiei publice”, transmit reprezentantii agentiei.

Venituri de aproape 100.000 lei din vanzari nedeclarate de masini, la Oradea
De mentionat faptul ca, pe langa cei cinci, un alt politist a fost depistat ca a obtinut venituri si nu le-a declarat. Este vorba despre un politist de frontiera din Oradea. In cazul lui, cei de la ANI au sesizat comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Timisoara. Omul legii nu si-a putut justifica o parte din avere, 99.104 lei, iar cei de la ANI au descoperit ca s-ar fi ocupat cu vanzarea de masini si nu a declarat detinerea si vanzarea acestora.

„De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre BARDAN SORIN a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de art. 326 din Codul Penal, intrucat nu a mentionat detinerea si respectiv instrainarea mai multor autoturisme in declaratiile de avere depuse in perioada supusa evaluarii”, anunta reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005543 (s)