News Flash:

Noua infatisare a Cinema Victoria. In curand va difuza primele filme

23 Februarie 2022
338 Vizualizari | 0 Comentarii
cinema

Lucrarile de reabilitare si modernizare intreprinse la Cinema Victoria au fost finalizate. Dupa ce vor fi primite ultimele avize, usile vor fi deschise publicului. Dintre cele cinci cinematografe pe care Primaria Municipiului Timisoara incearca sa le repuna in circuit, Cinema Victoria va fi primul gata de receptie. In aprilie-mai vor putea fi gazduite aici primele spectacole si difuzate primele filme.
 
 
Cinematograful Victoria de pe strada Ciprian Porumbescu (din zona Balcescu) asteapta ultimele avize pentru a se deschide publicului. Primarul Dominic Fritz estimeaza ca acest lucru se va intampla la sfarsitul lunii aprilie.

„Cinematograful se va redeschide. Avem o sala gata dotata. Acum, miza este sa umplem aceasta sala cu viata”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Cinematograful va fi o sala multifunctionala cu 200 de locuri, ecran retractabil, sistem de sonorizare pentru filme, concerte sau piese de teatru. S-au efectuat lucrari de reabilitare a imobilului, care au vizat rezistenta constructiei, fatadele exterioare, modernizarea instalatiilor, renovari, lucrari la camera de proiectie, lobby, grupurile sanitare, montare placaje, scaune. Costurile s-au ridicat la 9,3 milioane de lei fara TVA. De strategia care vizeaza introducerea si continuitatea cinematografului in circuitul social-cultural se va ocupa Centrul de Proiecte din Timisoara.

Primaria Timisoara a reusit, in decembrie 2017, sa preia de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor RomaniaFilm (RADEF) sapte dintre cele opt cinematografe din oras: Freidorf, Timis, Dacia, Victoria, Unirea, Fratelia si Arta. Pentru Cinema Studio s-a mers in instanta, dar in cele din urma a ajuns si acesta in proprietatea PMT. Cinci dintre fostele cinematografe ale Timisoarei se afla acum in diferite faze de modernizare.

„Am tinut sa implicam comunitatea artistica locala inca din momentul lucrarilor de reabilitare a fostelor cinematografe. Sunt locuri incarcate de memorie pentru multi timisoreni, locuri carora le putem da o noua viata doar cu ajutorul comunitatii si specialistilor locali. Astfel, la Cinema Victoria, primul care reintra in circuitul artistic, am ascultat sugestiile venite din partea operatorilor culturali, iar rezultatul este pe masura asteptarilor acestora. Vom continua sa ascultam vocea comunitatii si la Timis, Dacia, Studio sau Freidorf, pentru ca aceste sali nu sunt ale primariei, sunt ale timisorenilor. In paralel, am lucrat si la o strategie de punere in valoare a acestor spatii culturale noi si pentru dezvoltarea de continut impreuna cu operatorii culturali locali. Iar primele rezultate le vom vedea inca din acest an”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Cinema Victoria, Cinema Dacia, Cinema Studio, Cinema Timis si Cinema Freidorf vor gazdui proiectii de filme, concerte si expozitii anul viitor cand Timisoara isi va exercita titlul de Capitala Europeana a Culturii. Infrastructura culturala a Timisoarei va detine 1.600 de noi locuri de spectacole pana in 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005383 (s)