News Flash:

Ce conditii a impus Vladimir Putin in acordul cu Ucraina

28 Februarie 2022
1647 Vizualizari | 0 Comentarii
Negocieri

Vladimir Putin i-a spus luni presedintelui francez Emmanuel Macron ca un acord cu Ucraina este posibil doar daca tara este neutra, „denazistificat” si „demilitarizat”, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters. Pe de alta parte, Palatul Elysee a spus ca Putin a ”confirmat disponibilitatea de a se angaja” sa opreasca atacurile impotriva civililor si a blocurilor din Ucraina, relateaza AFP.


„Rusia este deschisa la discutii cu reprezentantii Ucrainei si se asteapta ca (discutiile) sa duca la rezultatele dorite”, se arata in comunicat.

Presedintele francez l-a sunat pe Putin la cererea omologului sau ucrainean Volodimir Zelenski, cu care a vorbit de mai multe ori in ultimele ore, a adaugat presedintia franceza.

In cadrul discutiei cu Putin, Emmanuel Macron a reiterat ”solicitarea comunitatii internationale de a pune capat ofensivei ruse impotriva Ucrainei si a reafirmat necesitatea incetarii imediate a focului”, potrivit Elysee, in cea de-a cincea zi a ofensivei ruse asupra Ucrainei.

”In timp ce discutiile dintre delegatiile ruse si ucrainene incep” la frontiera ucraino-belarusa, Macron a cerut ”oprirea tututor atacurilor impotriva civililor si blocurilor, - o conservare a infrastructurii civile, - o securizare a drumurilor, in particular pe drumurile la sud de Kiev”.

„Presedintele Putin si-a confirmat disponibilitatea de a se angaja in aceste trei puncte”, potrivit presedintiei franceze.

Emmanuel Macron a cerut, de asemenea, „respectarea dreptului international umanitar si protectia populatiilor civile precum si furnizarea de ajutor”.

Aceasta convorbire dintre Macron si Putin este a doua de la inceputul, pe 24 februarie, invaziei Rusiei in Ucraina. Acestia au mai vorbit joi, inaintea unui summit exceptional al Uniunii Europene la Bruxelles.

In cadrul discutiei cu Zelenski, Emmanuel Macron „a laudat din nou simtul de raspundere al presedintelui ucrainean in perspectiva negocierilor care incep si chiar daca Ucraina este atacata de Rusia”, subliniaza Elysée in comunicatul sau., relateaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006461 (s)