News Flash:

La ce concluzie s-a ajuns dupa negocierile dintre Rusia si Ucraina

28 Februarie 2022
705 Vizualizari | 0 Comentarii
negocieri

Negocierile ruso-ucrainene au luat o pauza dupa doua ore de discutii, conform unui mesaj Nexta pe Twitter. Delegatia ucraineana a cerut in cadrul discutiilor cu Rusia, sustinute in Belarus, ca invadatorii sa-si retraga toate trupele din Ucraina, inclusiv din Crimeea si anumite districte din regiunile Donetk si Lugansk, transmite Ukrinform.net.

UPDATE Ora 18:38 Volodimir Zelenski a transmis prin consilierul sau, citat de ziarul ucrainean Unian.net, ce a discutat in cadrul negocierilor de luni seara. Discutiile au durat aproximativ 6 ore. Partile au convenit asupra urmatoarei runde de negocieri, a declarat Mihail Podolyak, consilier al sefului biroului lui Volodimir Zelenski.

Potrivit acestuia, „partile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra carora au fost conturate anumite decizii”. Negociatorii se intorc in capitalele tarilor lor pentru a discuta rezultatele negocierilor.

stirea initiala

Oleksiy Arestovych, un consilier independent al sefului biroului presedintelui ucrainean, a anuntat acest lucru la postul de televiziune Current Time, potrivit unui corespondent Ukrinform.
„Conditiile noastre sunt clare (…) Vorbim despre Donbas si Crimeea. Toate trupele ar trebui sa paraseasca Ucraina! Oricum ii vom ingropa pe toti, asa ca e mai bine sa plece voluntar”, a spus el.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat, la 27 februarie, ca a avut o convorbire cu Alexandr Lukasenko, dictatorul Belarusului. Acestia au convenit ca delegatia ucraineana se va intalni cu delegatia rusa fara nicio conditie la granita ucraineana-belarusa, in apropierea raului Prypiat.

Lukasenko a promis ca se va asigura ca „toate avioanele, elicopterele si rachetele stationate pe teritoriul Belarus raman la sol in momentul deplasarii, al discutiilor si al intoarcerii delegatiei ucrainene”.

Pe 24 februarie, presedintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004892 (s)