News Flash:

Ce semnificatie are litera „Z” inscriptionata pe tancurile rusesti

28 Februarie 2022
771 Vizualizari | 0 Comentarii
tancuri rusesti

Cele mai multe dintre tancurile rusesti au inscrptionate pe ele litera „Z”, despre care unii experti sunt de parere ca acestea, dar si alte vehicule au fost marcate astfel, ca intr-o aluzie la Ziua -Z, cunoscuta in istorie ca fiind debarcarea din Normandia, la data de 6 iunie 1944, cand a a avut loc invazia Aliatilor destinata eliberarii continentului european de sub dominatia nazista in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, ar fi marcate cu aceasta litera, ca sa poata fi distinse mai usor.

De precizat este ca atat Federatia Rusa, cat si Ucraina, au facut parte din fosta Uniune Sovietica, astfel ca cele doua state folosesc armament similar. Spre exemplu, ambele tari au avioane de lupta Su-27, iar tancul ucrainean T-80 seamana mult cu modelul rusesc T-72.

O alta teorie despre ce anume ar putea insemna acel „Z” de pe tancurile rusesti ii apartine lui Rob Lee, un un fost capitan din cadrul US Marines, care a stat un an la Moscova. El nu este de parere ca semnele sunt folosite pentru evita fratricidul pe campul de lupta, intrucat, potrivit lui, in multe cazuri acestea sunt prea mici pentru a conta.

In unele cazuri litera este incercuita, iar unele vehicule au numai un triunghi desenat pe ele. Insemnele ar putea fi folosite, crede fostul capitan din Marina Statelor Unite, pentru a ghida mai usor fortele spre locul potrivit inainte de a se incepe asaltul. ,informeaza playtech.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006577 (s)