News Flash:

Rusia nu are planuri de atac

Vladimir Putin: "Ideea că vom ataca vreo altă ţară – Polonia, statele baltice, şi cehii sunt speriaţi – este un nonsens complet"

29 Martie 2024
80 Vizualizari | 0 Comentarii


Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu are intenții ostile față de nicio țară membră a NATO și nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă. În schimb, a avertizat că în cazul în care Occidentul furnizează Ucrainei avioane de luptă F-16, acestea vor fi interceptate și doborâte de forțele ruse.

Conform AGERPRES, în cadrul unei întâlniri cu piloții forțelor aeriene ruse, Putin a subliniat că alianța militară occidentală condusă de SUA s-a extins către est, către granițele Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991, însă Moscova nu are în plan să atace vreun stat membru NATO.

„Nu avem intenţii agresive faţă de aceste state. Ideea că vom ataca vreo altă ţară – Polonia, statele baltice, şi cehii sunt speriaţi – este un nonsens complet. E doar o prostie”, a dat asigurări Putin, conform unei transcrieri făcute publice joi de Kremlin.


Întrebat despre promisiunea Occidentului de a trimite avioanele F-16 către Ucraina, Putin a declarat că aceste aeronave nu vor schimba situația din Ucraina.

„Dacă (occidentalii) livrează F-16, şi se discută despre asta şi se pare că antrenează piloţi, acest lucru nu va schimba situaţia pe câmpul de luptă. Iar noi vom distruge aeronavele la fel cum distrugem astăzi tancuri, vehicule blindate şi alte echipamente, inclusiv lansatoare de rachete multiple”, a declarat el.


De câteva luni, Ucraina încearcă să obțină avioane F-16, iar țări precum Belgia, Danemarca, Norvegia și Olanda s-au angajat să doneze aceste aeronave de luptă. În plus, o coaliție de țări a promis să contribuie la instruirea piloților ucraineni pentru a putea folosi aceste avioane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007691 (s)