News Flash:

Ce spune statistica Ministerului Sănătății, de săptămâna trecută

În România s-au înregistrat 7.701 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2

24 Octombrie 2023
173 Vizualizari | 0 Comentarii


Pandemia de Covid-19 pare să se fi încheiat, ceea ce este o ușurare pentru populație. Nu se mai înregistrează sute sau mii de cazuri noi pe zi, avem vaccinuri disponibile, chiar dacă nu mai sunt atât de multe persoane care se vaccinează, și există tratamente pentru această boală. În consecință, boala nu mai provoacă panică în rândul oamenilor. Cu toate acestea, experții avertizează că nu este momentul să ne relaxăm complet, deoarece valurile de boală continuă să afecteze oamenii, iar virusul se transmite ușor de la o persoană la alta.

Potrivit ultimei statistici a Ministerului Sănătății din săptămâna trecută, în țara noastră au fost raportate 7.701 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceste cazuri noi, 2.687 sunt reinfectări, adică persoane care au fost testate pozitiv la peste 90 de zile de la prima infectare. În plus, 279 de persoane care erau deja pozitive la virus au fost reconfirmate pozitive prin retestare. Aproximativ 41,5% dintre noile cazuri se află în București, Timiș, Cluj, Ilfov și Brașov.

În concluzie, boala nu a dispărut, și de aceea este important să continuăm să fim vigilenți și să ne protejăm. Principalul mod de transmitere a virusului este prin picăturile respiratorii expulzate de persoanele care tușesc. Chiar dacă riscul de a contracta Covid-19 de la o persoană asimptomatică este redus, mulți oameni infectați pot prezenta doar simptome ușoare. Medicii recomandă în continuare spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau utilizarea unei soluții pe bază de alcool. Aceasta ucide virusul dacă se află pe mâinile dumneavoastră. De asemenea, este important să nu vă atingeți gura, nasul și ochii cu mâinile, deoarece aceste zone pot intra în contact cu suprafețe contaminate cu virus. Totodată, asigurați-vă că dumneavoastră și cei din jurul dumneavoastră respectați regulile bune de igienă respiratorie, acoperindu-vă gura și nasul cu un șervețel sau strănutând și tușind în pliul cotului, apoi aruncând imediat șervețelul folosit.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005325 (s)