News Flash:

Autoritățile sanitare sunt în alertă!

A crescut numărul de viroze respiratorii în România

19 Octombrie 2023
180 Vizualizari | 0 Comentarii


Autoritățile sanitare din România se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de viroze, iar această tendință ascendentă a început cu două luni în urmă. În fiecare săptămână, în România, s-au raportat peste 10.000 de cazuri de viroze respiratorii. Pe lângă virusul gripal, care este prezent în fiecare an, experții subliniază că infecțiile cu coronavirus continuă să fie destul de frecvente. Problemele devin mai grave atunci când o persoană este afectată simultan de virusul gripal și de COVID-19.

De asemenea, nu trebuie subestimat faptul că chiar și o viroză aparent banală poate provoca complicații grave la anumite categorii vulnerabile, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau cei cu afecțiuni cronice.

Simptomele care indică prezența unei viroze sunt în principiu aceleași ca de obicei în cazul afecțiunilor respiratorii. Acestea includ o stare de oboseală, tuse, secreții nazale, dureri musculare, strănut, dureri de gât, cefalee, febră sau congestie nazală, conform informațiilor furnizate de Observator News.

Experții avertizează că persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt susceptibile să dezvolte și complicații la nivelul urechilor, sinusurilor sau plămânilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006267 (s)