News Flash:

Canotaj de coastă la malul mării

În acest weekend, pe plaja Reina din Constanța s-a desfășurat prima ediție a Competiției Naționale de Canotaj pe mare

28 August 2023
207 Vizualizari | 0 Comentarii

În acest weekend, pe plaja Reina din Constanța a avut loc prima ediție a Competiției Naționale de Canotaj pe mare pentru categoriile de juniori, seniori și masters. La ceremonia de premiere a fost prezentă și Elisabeta Lipa, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

„Este prima ediție oficială pentru că și acum un an și acum doi ani am organizat Cupa Reyna. Din acest an am intrat oficial în calendarul competițional al Federației, ceea ce presupune că trebuie să ne organizăm încet, dar sigur pentru că 2028 pare departe, dar este de fapt foarte aproape. Având în vedere că totul este nou cu această probă, chiar trebuie să ne punem la punct. Avem copii talentați, dornici să câștige și este obligația noastră să îi ajutăm ca ei să devină campioni. Internațional, canotajul pe mare este foarte dezvoltat. Fiind o probă spectaculoasă se va scoate din programa olimpică dublu vârsle – categoria ușoară și se reintroduce proba de beach sprint. Noi avem un mare handicat față de alte țări, trebuie să îi ajungem din urmă”, a afirmat Elisebeta Lipă.

Canotajul de coastă reprezintă varianta extremă și aventuroasă a canotajului, practicată în mediul marin, și este o ramură foarte populară în țări precum Italia, Franța și Marea Britanie. Embarcațiunile folosite în canotajul de coastă sunt mai robuste și stabile în comparație cu cele din canotajul tradițional. În contrast cu canotajul desfășurat pe canale sau lacuri, canotajul pe mare implică provocări mai mari, sportivii fiind nevoiți să se adapteze la valuri și vânt puternic. Începând cu anul 2024, canotajul pe mare va fi inclus ca disciplină olimpică, cu o probă programată la Jocurile Olimpice de la Paris.

Evenimentul a fost organizat în colaborare de către Primăria Municipiului Constanța, Federația Română de Canotaj și CSM Constanța.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1097 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004978 (s)