News Flash:

Performanţă remarcabilă pentru atletismul românesc

Atleta română, Alina Rotaru-Kottmann, a urcat pe podium la la Campionatele Mondiale în aer liber de la Budapesta

21 August 2023
204 Vizualizari | 0 Comentarii

Atletismul românesc se poate mândri cu o performanță remarcabilă la Campionatele Mondiale în aer liber de la Budapesta, evenimentul sportiv considerat al treilea ca importanță la nivel global, după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de fotbal. Alina Rotaru-Kottmann, absolventă a Masterului Universității „Ovidius”, a reușit o performanță notabilă, urcând pe podium și captând atenția tuturor privitorilor și aplauzelor.

Atleta română, Alina Rotaru-Kottmann, a câștigat medalia de bronz în proba de săritură în lungime la Campionatele Mondiale în aer liber. Această competiție se desfășoară în prezent pe arena modernă construită special în capitala Ungariei, Budapesta.

În etapa preliminară din Grupa B, sportiva, legitimată la CSA Steaua București, și-a asigurat un loc în finală prin săritura de 6,69 metri în ultima încercare, obținând astfel al nouălea cel mai bun rezultat din concurs. În finală, sub îndrumarea antrenorului Mihai Corucle, performanța de 6,88 metri i-a asigurat poziția pe podium. Medalia de aur a fost cucerită de sportiva din Serbia, Ivana Vuleta, cu o săritură de 7,14 metri, cel mai bun rezultat mondial al anului, în timp ce medalia de argint i-a revenit americancei Tara Davis-Woodhall, cu 6,91 metri.

Alina Rotaru-Kottmann, absolventă a Masterului la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius” Constanța, a reușit să îndeplinească baremul olimpic cu o săritură de 6,96 metri în Germania, la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, în data de 30 iulie a acestui an. Acest rezultat constituie totodată un record personal. În palmaresul său se regăsește un loc 6 la Campionatele Mondiale în aer liber din Doha, în 2019. La Jocurile Olimpice de la Paris din anul viitor, va participa pentru a treia oară în această competiție guvernată de cele cinci cercuri îngemănate, după participările din Rio de Janeiro (2016) și Tokyo (2020).

În plus, și Andrea Miklos s-a remarcat, calificându-se în semifinalele probei de 400 de metri cu cel de-al 19-lea timp din serii, de 51 de secunde și 24 de sutimi. Sportiva, care este legitimată la CSM București și antrenată de Magdolna Kanizsay și Emir Bekric, a întâmpinat dificultăți în urma unei accidentări îndelungate. Totuși, la Jocurile Europene din Polonia din 20 iulie, a stabilit cea mai bună performanță personală la distanța de 400 de metri, înregistrând un timp de 50,67 secunde. Andrea Miklos mai are în palmares o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de sală din 2016, obținută în cadrul probei de ștafetă a României de 4x400 de metri.

Delegația României la aceste campionate numără 16 sportivi, dintre care nouă sunt femei și șapte bărbați. Federația Română de Atletism și-a propus ca obiectiv obținerea a trei finale în cadrul acestui eveniment. Ultima medalie la Campionatele Mondiale pentru România în proba de săritură în lungime a fost câștigată în 1983, când Anișoara Cușmir a obținut argintul.

De asemenea, România nu a mai reușit să câștige o medalie la Campionatele Mondiale de atletism din 2009, atunci când Nicoleta Grasu a cucerit bronzul la aruncarea discului în Berlin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005431 (s)