News Flash:

Loturile naționale fac repetiții generale

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Antwerp, din Finlanda, se apropie

15 August 2023
232 Vizualizari | 0 Comentarii

Campionatele Mondiale de gimnastică de la Antwerp se apropie, iar loturile naționale se pregătesc pentru eveniment prin repetiții generale. Sub conducerea Sabrinei Voinea Maneca, de la CS Farul - CSM Constanța, gimnastele române au optat pentru un stagiu de pregătire în Finlanda.

Nouă dintre membrele echipelor olimpice și naționale de gimnastică ale României - Sabrina Voinea Maneca, Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Lilia Cosman, Amalia Puflea, Andreea Preda, Maria Ceplinschi, Ioana Danciu și Ella Oprea Crețu - participă între 14-20 august la un stagiu comun de pregătire cu sportivele din Finlanda, desfășurat la Centrul Olimpic de Pregătire pentru Gimnastica Artistică Feminină de la Kuortane.

Silviana Sfiringu nu are aviz medical până la sfârșitul lunii august, în timp ce Antonia Duță și Ioana Stănciulescu au declarat că din motive personale nu pot participa la acest cantonament, conform reprezentanților Federației Române de Gimnastică.

Gimnastele sunt însoțite de antrenorii Camelia Voinea, Corina Moroșan, Patrick Kiens, Cristian Moldovan, Florin Cotuțiu și Daymon Montagne Jones, precum și de kinetoterapeutul Alexandra Stanciu.

Sabrina Maneca Voinea, Maria Ceplinschi, Andreea Preda, împreună cu colegele lor de la lot - Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Amalia Puflea, Ioana Danciu și Ella Oprea Crețu - fac parte din proiectul „Țară, țară vrem campioane”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.

Acest cantonament din Finlanda face parte din programul de pregătire și selecție pentru Campionatele Mondiale de la Antwerp.

Gimnaștii din 14 țări - Canada, Israel, Norvegia, Polonia, Austria, Azerbaidjan, Cehia, Danemarca, Egipt, Finlanda, Germania, Portugalia, Spania și România - vor concura în perioada 1-3 septembrie la competiția internațională „RomGym Trophy”.

România va participa cu două echipe în competiția feminină, iar componența acestora va fi stabilită după stagiu de pregătire din Finlanda. La competiția masculină, România va fi reprezentată de sportivii lotului olimpic: Gabriel Burtanete, Andrei Muntean, Robert Burtanete, Nicholas Ţarcă și Roland Modoianu.

La evenimentul „Regalul gimnasticii românești”, organizat de Federația Română de Gimnastică, Primăria Municipiului București și Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București, intrarea spectatorilor este liberă.

România va fi gazda unei competiții de importanță majoră în toamnă, în 2023.

La „RomGym Trophy Aerobic World Cup”, care se va desfășura în Sala Polivalentă din București între 13-15 octombrie, vor participa 130 de sportivi din 22 de țări de pe șase continente: Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, China, Cehia, Egipt, Franța, Finlanda, Grecia, Italia, India, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria și România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)