News Flash:

MultipleXity, santier de jumatate de milion de euro in curtea Muzeului de Transport Public. E doar inceputul

21 Decembrie 2021
325 Vizualizari | 0 Comentarii
MultipleXity

Prima licitatie pentru un santier la MultipleXity. Primaria Timisoara cauta un constructor care sa reabiliteze curtea Muzeului Corneliu Miklosi de pe Take Ionescu. Este doar o parte din mostenirea TM2023, cel mai important proiect de infrastructura culturala al orasului. Noul MultipleXity se va face vizavi de muzeul de transport, in locul fostelor ateliere ale STPT de pe Take Ionescu, dar deocamdata nu a fost prezentat un proiect.
 
 
Incepand din toamna anului viitor, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi va fi gata de oaspeti. Este doar o bucata din viitorul Centru pentru Arta, Tehnologie si Experiment MultipleXity. Primaria cauta constructor pentru reabilitarea zonei exterioare a muzeului si pune la bataie 2,43 de milioane de lei cu tot cu TVA, transmite Serviciul Comunicare al Primariei Timisoara. Lucrarile vor dura peste sase luni, iar ofertele pot fi depuse pana in 31 ianuarie 2022.

In curtea muzeului de transport public, inchis oricum in aceasta perioada, se vor face fel de fel de lucrari. Primaria Timisoara vrea sa refaca pavajul pe 2.408 mp, dar si iluminatul public si sa puna si mobilier urban. Va fi o zona verde de 1.012 mp si pe alti 857 mp se vor planta graminee si plante perene. Proiectul prevede plantarea a 19 arbori si pastrarea celor trei pini existenti. Valoarea totala a lucrarilor este de 2,92 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 1,9 milioane doar pentru constructii si montaj, explica reprezentantii municipalitatii.

Documentatia PMT spune ca va fi amplasat si un adapost pentru biciclete in curtea muzeului de transport, 15 cadre pentru biciclete, cinci banci monolit din piatra cu o lungime de 200 cm, trei cosuri de gunoi cu scrumiera, doua cosuri pentru reciclarea gunoiului, o cismea, un panou afisaj digital, un totem MX, doi stalpi sustinere cabluri tramvai si iluminat cu o inaltime de 9,75 m si doi stalpi de iluminat inalti de 5 metri.

Se vorbeste de multi ani despre MultipleXity, centrul de arta care va deveni mostenirea TM2023. Acesta a fost inclus in dosarul de candidatura, iar din iulie 2020 se lucreaza la proiectare. Licitatia PMT a fost castigata de Biroul Individual de Arhitectura Serban Daniel Lucian din Cluj-Napoca, cu un contract de 2,96 milioane de lei cu tot cu TVA. Documentatia ar fi trebuit sa fie predata primariei in 300 de zile, dar pana acum exista doar DALI. Proiect tehnic pentru Subzona 20, asa cum se numeste zona fostelor ateliere STPT, nu ar fi fost predat inca municipalitatii. Acolo lucrarile sunt estimate sa coste aproximativ 20 de milioane de euro, iar timpul de executie ar fi de 3 ani si patru luni. Cel putin asa spuneau reprezentantii primariei in luna septembrie a acestui an.

In dosarul de candidatura, MultipleXity era estimat la doar 12 milioane de euro, dar specialistii din primarie sustin ca va fi nevoie si de dotari, estimate la 30% din totalul investitiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005705 (s)