News Flash:

Cresa noua de pe Bogdanestilor are constructor si costa peste 1 milion de euro. Va fi gata in aproape doi ani

21 Decembrie 2021
363 Vizualizari | 0 Comentarii
cresa

Primaria Timisoara a reusit sa gaseasca un constructor pentru cresa de pe Calea Bogdanestilor. Extra Prompt a castigat licitatia cu o oferta de peste 6 milioane de lei si poate incepe santierul. Cresa noua va avea sali pentru grupe de copii, dormitoare, cabinet medical si doua centrale termice pe gaz pentru incalzire.
Primaria Timisoara a semnat luni, 20 decembrie, al treilea contract de executie in acest an pentru constructia unei noi crese, pe Calea Bogdanestilor.

„Este vorba despre realizarea unei investitii cu destinatia de cresa, o constructie noua, cu parter si un etaj pe o parcela in suprafata de 3000 mp. Cladirea va avea o suprafata utila de aproximativ 1.106,21 mp si va gazdui:

La parter: 4 sali pentru grupe de copii, 4 dormitoare, spatii tehnice/depozitare, spatiu multifunctional, cabinet medical, grupuri sanitare;
La etaj: spatii administrative, bucatarie, spatii tehnice/depozitare, spalatorie, spatii pentru socializare. Incalzirea si prepararea apei calde menajere se va realiza cu doua centrale termice cu functionare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi si un sistem cu panouri solare”, spun reprezentantii PMT.
Pe parcela de teren de pe Calea Bogdanestilor va fi amenajata si o suprafata verde de 1.770 mp. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar de pe str. Stefan Nadasan.

Extra Prompt SRL, infiintata in 2003, cu sediul in Timisoara, este societatea care se va ocupa de ridicarea cladirii. Potrivit listafirme.ro, a avut o cifra de afaceri de 15,7 milioane de lei in 2020, un profit de peste doua milioane de lei, datorii de peste 11 milioane lei si 27 de angajati. Are la dispozitie 20 luni pentru ridicarea noii crese a primarei. Valoarea contractului de executie este de 6.380.511 lei cu tot cu TVA, echivalentul a 1,28 milioane de euro.

Primaria mai construieste alte doua crese in oras: una in zona de nord – Ion Ionescu de la Brad, unde lucrarile au inceput recent, si alta pe str. Cocea – in Ciarda Rosie – unde a fost dat ordinul de incepere a lucrarilor. Proiectele sunt cofinantate prin Programul Operational Regional, Axa 4. Valoarea totala a contractului de finantare, in cazul cresei din Bogdanestilor, este de 7.774.265,68 lei, din care 6.439.998,57 lei din bugetul local si 1.334.267,11 lei din fonduri europene.

Alte doua crese noi in Timisoara vor fi finantate din fonduri proprii ale MDLPA, prin „Programul national de constructii de interes public sau social”, subprogramul „Unitati si institutii de invatamant de stat”, aprobat prin OUG 25/2001.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006189 (s)