News Flash:

Dorel Gradinaru isi cam anunta plecarea de la Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara

21 Decembrie 2021
349 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

Desi astepta increzator o noua prelungire a mandatului, directorul Aeroportului International „Traian Vuia” Timisoara anunta ca AIT „va ramane in curand fara director general”. El transmite, printr-un comunicat de presa, ca nu s-a putut intruni Consiliul de administratie din lipsa de cvorum. In urma cu cateva zile spunea ca nu va pleca de la aeroport.
Sunt aproape patru saptamani de cand ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a cerut directorului Aeroportului Timisoara o autoevaluare, nemultumit de cum arata principala poarta aeriana din vestul tarii. In urma cu o saptamana, Dorel Gradinaru, cel care conduce AIT din iulie 2020, transmitea ca nu isi da demisia si ca asteapta optimist o prelungire de mandat de patru luni de la Consiliul de administratie, gratie rezultatelor pe care le-a obtinut ca manager.

Gradinaru a fost „parasit” de optimism si anunta acum ca „Aeroportul International Timisoara «Traian Vuia» va ramane in curand fara director general”. El povesteste, intr-un comunicat de presa, ca sedinta Consiliului de administratie nu a avut loc din lipsa de cvorum, desi pe ordinea de zi se afla inclusiv numirea directorului general si dezbaterea raportului de Audit al Autoritatii Aeronautice Civile Romane referitor la anumite neconformitati cu privire la masurile imediate de siguranta pe Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia”.

„Prin aceasta stratagema de neindeplinire a conditiilor de cvorum se doreste readucerea la conducerea AIT a unui sistem de management incompetent, care a fost practicat inainte de venirea mea la conducerea aeroportului, o incompetenta a vechii conduceri confirmata prin raportul Curtii de Conturi (care poate fi consultat la cerere). Faptul ca mi s-a cerut sa demisionez fara motivatie de la conducerea Aeroportului International Timisoara nu inseamna pentru mine o pierdere a locului de munca, doar regretul ca nu am putut finaliza amplele proiecte derulate in ultimele 18 luni”, transmite Dorel Gradinaru.

El vorbeste mai departe despre reusitele sale ca director al AIT, cum a deblocat „la nivelul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii procedura privind concesiunea de lucrari in baza prevederilor legii 100/2016 care sta la baza unei investitii estimate la minim 100 mil. Euro. (…) De asemenea, tot pentru prima data in ultimii 8 – 9 ani exista la nivel de concept o solutie de finantare cu 50 mil. euro pentru modernizarea si extinderea suprafetei de miscare a aeronavelor”.

Va reamintim, Dorel Gradinaru si-a prezentat saptamana trecuta bilantul de manager. A spus, printre altele, ca Timisoara are mai putine zboruri decat Clujul pentru ca in Timisoara nu exista festivaluri deosebite si nici oameni multi care pleaca la munca in strainatate.

Gradinaru a venit in iulie 2020 de la Bucuresti, sa gestioneze cea mai dificila perioada a aeroportului timisorean. El a fost sef al Inspectoratului de Aviatie al Ministerului de Interne si a fost numit director al Aeroportului Timisoara in perioada in care ministru de Interne era Marcel Vela.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006316 (s)