News Flash:

O nouă ambasadă

Belgia are, începând de săptămâna aceasta, ambasadă în Republica Moldova

7 Septembrie 2023
175 Vizualizari | 0 Comentarii

Din această săptămână, Belgia are o ambasadă oficială în Republica Moldova. Misiunea diplomatică a fost inaugurată la Chișinău, iar ceremonia a fost marcată de prezența șefei diplomației belgiene, Hadja Lahbib, și a omologului său moldovean, Nicu Popescu. Acest eveniment a fost raportat de Moldpres.

Cei doi oficiali au susținut o conferință de presă, subliniind că noua ambasadă va avea un impact pozitiv asupra relațiilor comerciale dintre cele două țări și va consolida legăturile bilaterale.

„Avem o relaţie mai apropiată ca niciodată între Republica Moldova şi Belgia şi vrem să contribuim la fortificarea acesteia. Ne dorim să avem relaţii bune cu toate statele membre ale Uniunii Europene şi prezenţa Belgiei la Chişinău ne va permite să avansăm în acest domeniu. Am abordat subiecte esenţiale legate de relaţiile noastre bilaterale şi în primul rând am discutat despre aspiraţiile europene şi procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Beneficiem de sprijinul şi angajamentul Belgiei, dar şi de determinarea doamnei ministru de a ajuta Republica Moldova. Am prezentat în linii mari informaţii despre etapa la care se află Republica Moldova în procesul de îndeplinire a recomandărilor Comisiei Europene”, a transmis Nicu Popescu.


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a evidențiat importanța sprijinului Belgiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană, mai ales că Belgia va deține președinția UE în viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005291 (s)