News Flash:

Este nevoie de medici tineri

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut, duminică, un apel către spitale să scoată posturi la concurs

15 Mai 2023
379 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a lansat duminică un apel către spitale, solicitându-le să organizeze concursuri pentru posturile vacante, în ciuda ordonanței care restricționează angajările în sectorul public. Rafila a menționat că intenționează să înainteze un memoriu către Guvern, cerând angajări pentru aceste poziții disponibile.

Ministrul Sănătății a subliniat că este o mare nedreptate faptul că peste 1.000 de noi medici specialiști nu au posibilitatea să se angajeze.

”Mai mult, avem acum peste 1000 de tineri medici care au susţinut examenul de specialitate, care s-a încheiat săptămâna trecută, la nivel naţional. Mi se pare o nedreptate şi nu pot să o accept şi nu are niciun fel de raţionalitate să avem peste 1.000 de medici care au devenit specialişti şi ei să nu aibă unde să lucreze. Sunt convins că Guvernul va aproba un astfel de memorandum care să permită ocuparea posturilor libere de către medicii care nu au în momentul de faţă un angajament. Această mie de specialişti care tocmai a susţinut examen, este probabil cel mai bun exemplu, trebuie să îi angajăm aici, în ţară, avem nevoie de ei. Nu trebuie să încurajăm în niciun fel imigraţia personalului medical calificat”, a transmis Rafila.

Alexandru Rafila a spus că pentru a putea face memorandumul adresat Guvernului, este necesar ca posturile să fie scoase în concurs.

“Ca să pot să fac memorandumul, trebuie să avem posturile scoase la concurs. Nu ministerul face angajările, spitalele fac angajările, ambulatoriile de specialitate şi aşa mai departe. Dânşii trebuie să ne trimită nouă solicitările de locuri pe care vor să le scoată la concurs şi noi în decurs de 48 de ore, înaintăm memorandumul Guvernului României”, a precizat Rafila.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)