News Flash:

Eveniment important în Timișoara

Peste 300 de specialiști în boli infecto-contagioase participă la Conferința Națională de Boli Infecțioase

5 Mai 2023
311 Vizualizari | 0 Comentarii


La Timișoara se desfășoară Conferința Națională de Boli Infecțioase, la care participă peste 300 de specialiști în domeniul bolilor infecto-contagioase.

Evenimentul este organizat de Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara și este o importantă ocazie de a discuta aspecte legate de prevenirea și tratamentul bolilor infectioase.

„Suntem la o ediție aniversară, a 20-a, care se ține la Timișoara. Ca de fiecare dată, vin colegi din toate spitalele de boli infecțioase din țară. Acestora li se adaugă zeci de medici rezidenți, dar și studenți interesați să afle noutățile din acest domeniu. Cei mai mulți dintre noi am trecut, cel puțin o dată, printr-o boală contagioasă, de la varicelă sau pojar și până la gripă. Pandemia de Covid a arătat și ea cât de importantă este, de fapt, această ramură a medicinei. Infecționistul este cel care nu se ocupă doar cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor din sfera infecțioasă, ci încearcă să determine mecanismul de dezvoltare a diverșilor agenți patogeni și modul în care se manifestă bolile produse de aceștia.”, a afirmat medicul Voichița Lăzureanu, președintele Conferinței Naționale de Boli Infecțioase.


În cadrul Conferinței Naționale de la Timișoara se vor aborda o serie de teme, inclusiv terapia antiretrovirală actuală și impactul acesteia asupra calității vieții pacienților cu infecție HIV/SIDA, managementul modern al hepatitelor acute și cronice, infecțiile sistemice, prevenția prin vaccinare și inovațiile terapeutice în bolile infecțioase.

“Medicina bolilor infecto-contagioase evoluează de la un an la altul. Apar noi terapii, noi medicamente, noi molecule care schimbă, radical uneori, modul de abordare medicală. A rămâne cantonat în vechile proceduri, a nu afla noutățile din domeniu înseamnă, de fapt, a pierde lupta împotriva unor boli ce se pot transforma, la un moment dat, în epidemii sau chiar pandemii. Un asemenea eveniment ne dă posibilitatea să împărtășim colegilor din experiența noastră, a celor care lucrăm la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unitate sanitară care a fost unul din cele mai importante bastioane ale luptei împotriva Covid 19. Dar, în același timp, ne ajută să aflăm și procedurile sau modul de acțiune a altor colegi din țară, și asta pentru că acest domeniu al bolilor infecțioase este unul foarte vast. De asemenea, vom vorbi despre noile provocări medicale și vom pune bazele unor noi proiecte de colaborare științifică.”, a mai zis Voichița Lăzureanu.


În ultimii 30 de ani, milioane de oameni au decedat din cauza unor boli infecțioase precum HIV/SIDA, hepatite, infecții de sistem nervos central, boli eruptive, gastro-enterocolite, gripa porcină sau aviară, COVID-19 sau variola maimuței. În plus, statisticile arată că în aceeași perioadă au apărut zeci de boli noi, pentru care încă nu există un tratament specific.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004848 (s)