News Flash:

Vești din sectorul medical

Serviciile de audiologie, terapie vocală, nutriţie şi dietetică au fost incluse pe lista specialităţilor conexe actului medical

21 Aprilie 2023
467 Vizualizari | 0 Comentarii

În şedinţa de joi, Executivul a adus modificări Ordonanţei de Urgenţă nr. 83/2000 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor de liberă practică pentru servicii publice conexe actului medical. Aceste modificări au inclus adăugarea serviciilor de audiologie, terapie vocală, nutriţie şi dietetică pe lista specialităţilor conexe actului medical, conform informaţiilor furnizate de Agerpres.

“Din lista specialităţilor conexe actului medical au fost excluse serviciile de tehnician aparatură medicală, precum şi fizio-kinetoterapeutul şi profesorul de cultură fizică care sunt incluse activităţii de fizioterapeut şi au fost completate cu serviciile de audiologie, terapie vocală, nutriţie şi dietetică. De asemenea, din lista serviciilor conexe actului medical care se pot desfăşura prin cabinete de practică individuală au fost excluse serviciile de biologie, biochimie şi chimie din sistemul de sănătate din România, precum şi cea de fizică medical”, transmite Guvernul.

“Modificările aduse clarifică lista serviciilor conexe actului medical pentru care se autorizează personalul, precum şi a serviciilor conexe actului medical care pot fi furnizate prin cabinete de liberă practică”, se mai precizează în documentul Executivului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004801 (s)