News Flash:

Anunț important pentru români

Raed Arafat a anunţat joi că va fi instalată prima reţea naţională de defibrilatoare automate

12 Mai 2023
408 Vizualizari | 0 Comentarii

Joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că se va implementa în curând prima rețea națională de defibrilatoare automate, care vor fi disponibile pentru utilizarea oricărei persoane pentru a oferi primul ajutor celor care se confruntă cu un stop cardiac.

“Astăzi, realizăm un pas la care am visat de foarte mult timp cu colegii: defibrilarea accesibilă publicului. Este un concept care există de foarte mult timp. Toţi care călătorim afară cred că aţi văzut în aeroporturi, la clădirile de birouri, gări, peste tot există astfel de aparate. Am avut tentative înainte care nu au reuşit şi la un moment dat am găsit un sponsor cu care am lucrat pe proiectul de motociclete, care este Lidl România, şi după o discuţie au acceptat să se înhame cu noi la un proiect naţional, care are costuri care depăşesc un milion de euro, şi să implementăm împreună cu ei defibrilatoare accesibile. Defibrilatoare care sunt mai avansate, nu sunt cele mai simple”, a transmis Raed Arafat.

De asemenea, el a subliniat că defibrilatorul nu tolerează erori și reprezintă în același timp o stație de prim ajutor.

Conform declarațiilor șefului DSU, în București există deja 54 de defibrilatoare accesibile publicului, iar începând de joi, locația acestora poate fi vizualizată în aplicația DSU. În plus, se planifică instalarea altor defibrilatoare în viitorul apropiat.

“Vorbim, în Bucureşti, de aproape 80 la care o să ajungem, în faza aceasta, iar la nivel naţional la 376. Ele trebuie să fie peste tot unde există aglomeraţie de persoane: clădiri de birouri, aeroporturi, gări, şcoli, mall-uri”, a spus șeful DSU.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006489 (s)