News Flash:

Să se știe!

Covid-19 nu mai reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional

10 Mai 2023
376 Vizualizari | 0 Comentarii


Tedros Ghebreyesus, directorul general al OMS, a afirmat, după ședința Comitetului pentru Situații de Urgență al Organizației, că Covid-19 nu mai este considerat o urgență de sănătate publică de interes internațional (PHEIC).

“De mai bine de un an, pandemia se află pe o pantă descendentă. Această tendință a permis majorității țărilor să revină la viaÈ›a pe care o cunoaÈ™tem înainte de Covid-19”.

DeÈ™i multe țări au pus capăt stării de urgență È™i au relaxat majoritatea restricÈ›iilor impuse pentru controlul răspândirii virusului, conform clasificării OMS, Covid-19 va rămâne o pandemie, la fel ca È™i HIV-ul. PHEIC (Urgență de Sănătate Publică de Interes InternaÈ›ional) funcÈ›iona ca un acord între țări pentru a respecta recomandările OMS È™i a gestiona mai bine situaÈ›iile de urgență. Sub PHEIC, fiecare È›ară îÈ™i declara propria urgență de sănătate publică, iar aceste declaraÈ›ii aveau valoare juridică.

Conform celor mai recente date furnizate de OMS È™i citate de CNN, până în prezent au fost înregistrate oficial peste 765 de milioane de cazuri de Covid-19. De asemenea, aproape È™apte milioane de persoane infectate È™i-au pierdut viaÈ›a. Europa a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, în timp ce cele două continente americane au înregistrat cele mai multe decese.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004853 (s)