News Flash:

Ce trebuie să se știe!

Astmul este o boală ce poate fi ținută sub control cu tratament decontat 100% de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

3 Mai 2023
354 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC), aproape un milion de oameni din România suferă de astm, o afecțiune care poate fi controlată prin tratament decontat în întregime de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ziua Mondială a Astmului din 2 mai 2023 are ca temă „Îngrijirea astmului pentru toți”. SRAIC marchează acest eveniment prin organizarea unei zile dedicate astmului în cadrul congresului care se desfășoară la București între 4 și 6 mai, cu sprijinul Academiei de Științe Medicale și a Societății Europene de Alergologie și Imunologie Clinică (EAACI).

„În România, în acest moment, pacienţii cu astm alergic beneficiază de aceleaşi terapii inovatoare ca orice alt pacient din Europa. Marele avantaj în acest moment este că tratamentul este complet compensat şi de curând au fost introduse pe lista de gratuităţi şi o serie de teste moleculare necesare diagnosticării pacienţilor alergici. Astmul alergic este o boală cu care se poate trăi, cu o calitate a vieţii bună, atât timp cât este tratată corespunzător. Toţi pacienţii pot accesa aceste tratamente şi e nevoie să înţeleagă cât este de important să fie monitorizat şi să primească terapiile care să îi îmbunătăţească calitatea vieţii”, declară preşedintele SRAIC, Carmen Panaitescu.

Conform Agerpres, rata de mortalitate cauzată de astm în România este cu 50% mai mare decât media europeană, cu un număr anual de 1,3 decese la 100.000 de locuitori. Astmul este o afecțiune inflamatorie a căilor respiratorii care poate provoca simptome precum tuse, respirație șuierătoare, dificultăți de respirație, senzație de constricție, durere sau presiune toracică. Este important de menționat că simptomele pot varia de la o persoană la alta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005033 (s)