News Flash:

Rusia protestează

Ministerul rus de Externe l-a chemat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova

4 Octombrie 2023
135 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova pentru a protesta față de ceea ce ei numesc "persecuția" presei ruse în Republica Moldova. Acest lucru vine în urma expulzării directorului local al agenției de presă Sputnik din țară în luna septembrie.

„Părţii moldoveneşti i-a fost remis un protest ferm faţă de împotriva persecuţia constantă, motivată politic, a presei în limba rusă din Republica Moldova”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Ambasadorul a fost convocat în special în legătură cu expulzarea șefului filialei Republicii Moldova a agenției de presă Sputnik, Vitali Denisov, la data de 13 septembrie. Acesta a fost acuzat de dezinformare și propagandă de către autoritățile din Chișinău.

Rusia a luat decizia în represalii să interzică intrarea pe teritoriul său a unui „număr de persoane direct implicate în restrângerea libertăţii de exprimare şi a drepturilor jurnaliştilor ruşi în Republica Moldova, precum şi în alimentarea sentimentelor anti-ruse”, conform ministerului.

De la debutul invaziei ruse în Ucraina, președinta Maia Sandu, susținătoare a integrării europene, a emis frecvent critici cu privire la amestecul și încercările de subminare a guvernării pe care le consideră orchestrare de către Moscova.

Republica Moldova, o fostă republică sovietică cu o populație de 2,6 milioane de locuitori, situată între România și Ucraina, a obținut în anul precedent statutul oficial de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Cu acuzații că ar fi vehicule de dezinformare controlate de Kremlin, sursele media Sputnik și Russia Today au fost interzise să transmită în Uniunea Europeană începând din martie 2022, pe canalele de televiziune și pe internet, în urma unui acord convenit de cele 27 de state membre la scurt timp după declanșarea conflictului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006604 (s)