News Flash:

Se va deschide în acest an

Lucrările la Cinema Dacia, care va avea o funcție educativă, avansează

3 Octombrie 2023
160 Vizualizari | 0 Comentarii


Primarul Dominic Fritz a dezvăluit că cinematograful Dacia va fi deschis în acest an și va avea o funcție educațională, fiind destinat în special elevilor. El a analizat situația cinematografelor preluate de municipalitate și supuse unor lucrări de reabilitare. Fritz a menționat că se va începe reabilitarea cinematografului din Freidorf, care va deveni un centru cultural și educațional.

Următorul pe listă pentru reabilitare ar fi cinema Studio, dar, potrivit lui Fritz, Dacia se află într-un stadiu mai avansat. El a subliniat că prin aceste deschideri se speră ca oamenii să revină în comunitate pentru a viziona filme, în loc să stea în fața laptopului.

„Mai departe o să deschidem și cinema Studio și cinema Dacia, am început acum și în Freidorf să reabilităm cinematograful, încercăm să aducem oamenii de acasă, din fața laptopului, în sălile de cinema și să trăiască ceea ce înseamnă să trăiești într-o comunitate”, declară primarul.

Cinematograful Studio ar putea fi deschis în acest an, deși există dificultăți de depășit. Pe de altă parte, cinematograful Dacia este mai aproape de deschidere și va avea o destinație specială, fiind conceput pentru a servi educației elevilor.

”Sunt șanse anul acesta (n.r. Studio), dar este un proiect complicat, mai complicat ca cel de aici. Dacia sunt șanse și mai mari decât la Studio. Sunt întârzieri, noi tragem de constructori, mai rectificăm și anumite greșeli din perioada de proiectare, dar important este ca aceste cinematografe să fie puse la funcțiune. Funcțiunea în Dacia, de aceea țin mult la acest proiect este să fie pus la dispoziție mai ales elevilor din Timișoara, specialitatea acestuia cinema să fie educația”, precizează primarul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006431 (s)