News Flash:

Primăria Timișoara fluidizează traficul

Benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, pe Take Ionescu

3 Octombrie 2023
148 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a îmbunătăți fluxul de trafic pentru mijloacele de transport în comun și pentru a reduce timpii de așteptare la semafor, Primăria Timișoara a decis să înființeze benzi speciale de preselecție în intersecții de pe bulevardul Take Ionescu, unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraș.

Aceste benzi speciale permit autobuzelor de pe nouă linii să evite staționarea în coloanele de mașini la semafor. Aproximativ 8.000 de pasageri vor beneficia de reducerea duratei călătoriei, în timp ce autoturismele vor continua să circule pe cele două benzi.

Pe tronsonul Punctele Cardinale – Take Ionescu – Piața Badea Cârțan – Simion Bărnuțiu – Piața V. Economu circulă autobuzele L11, L17, E4, E4B, M27, M30, M35, M11 și S13, cu un total de 265 de curse pe zi și aproximativ 8.000 de călători pe zi. Pentru a îmbunătăți circulația acestor mijloace de transport, vor fi implementate benzi de preselecție și semaforizare prioritară în cinci intersecții de pe bulevardul Take Ionescu.

Această soluție tehnică va include semafoare care vor trece pe culoarea verde înaintea celorlalte semafoare pentru traficul rutier obișnuit, asigurând astfel o călătorie mai rapidă și mai eficientă pentru mijloacele de transport în comun.

“Acum, mașinile și mijloacele de transport în comun se înghesuie pe aceleași benzi, iar la orele de vârf, autobuzele reușesc să treacă de intersecții abia după două-trei reprize de roșu la semafor. Vom înființa aceste benzi speciale de preselecție și vom avea semafoare cu prioritate, ceea ce înseamnă că autobuzele vor ocoli coloana și vor pleca de la semafor cu câteva secunde înaintea mașinilor, care își vor păstra cele două benzi. Bulevardul Take Ionescu, o arteră radială care asigură și conexiunea cu autostrada A1, cu Aeroportul Internațional și cu zona metropolitană, are nevoie de două benzi de circulație pe sens, iar acest proiect nu va aduce schimbări din acest punct de vedere. Vom avea însă și un plus major în ceea ce privește circulația mijloacelor de transport în comun. Avem avizul Comisiei de Circulație și îl așteptăm pe cel de la Poliția Rutieră, după care vom începe amenajarea, în această toamnă”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.

Prin implementarea benzilor speciale de preselecție și acordarea priorității la semafor, se va obține o călătorie mai rapidă și mai eficientă cu autobuzul, reducând astfel atât aglomerația cât și poluarea.

„Analizăm și alte zone în care se poate interveni, astfel încât mașinile să își păstreze benzile, iar autobuzele să nu mai rămână blocate în coloane. Avem deja în lucru proiectul Magistrala Verde, cu benzi dedicate transportului în comun pe Calea Șagului. Din păcate, pe alte bulevarde foarte aglomerate nu avem suficient spațiu pentru benzi dedicate, dar putem amenaja culoare pentru mijloacele de transport în comun și putem asigura semaforizare prioritară”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Proiectul de amenajare a benzilor speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun implică relocalizarea trecerii de pietoni de la intersecția cu str. Popovici, precum și eliminarea a 50 de locuri de parcare, din care 32 pe latura nordică între str. Popovici și Punctele Cardinale, 16 pe latura nordică între str. Filipescu și str. Popovici și 2 pe latura sudică, pentru relocarea trecerii de pietoni.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006394 (s)