News Flash:

Elevii timișoreni vor învăța cum să acorde primul ajutor

În școlile din Timișoara se vor organiza cursuri de prim ajutor

2 Octombrie 2023
136 Vizualizari | 0 Comentarii


Elevii din școlile din Timișoara vor beneficia de cursuri de prim ajutor și instruiri privind comportarea și acțiunea în situații de urgență, în cadrul proiectului intitulat „Creșterea nivelului de pregătire al elevilor în utilizarea tehnicilor de acordare a primului ajutor precum și modul de comportare și acțiune în cazul situaţiilor de urgenţă”. Acest proiect este implementat de Primăria Municipiului Timișoara în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

La ceremonia de semnare a protocolului de colaborare, care a avut loc vineri la Primăria Municipiului Timișoara, au participat Dominic Fritz, inspectorul șef al ISU Timiș, Lucian Vasile Mihoc și inspectorul general al ISJ Timiș, Aura Danielescu.

„Mă bucur foarte mult că dăm startul acestui proiect. E un exemplu al modului în care putem găsi modalități de colaborare între instituții. Bineînțeles, o singură interacțiune cu elevii nu va fi suficientă, de aceea ne propunem un parteneriat dinamic prin care să ajungem la cât mai mulți elevi și cadre didactice. La finalul celor 2 ani de colaborare, ne așteptăm să avem 48 de licee și școli gimnaziale și cel puțin 400 de clase care să fi avut contact cu acest tip de informație. Începem luni, la ora 9, cu Școala Gimnazială nr. 18. Le mulțumim tuturor colegilor – de la Biroul Situații de Urgență și Administrația pentru Sănătate și Educației a Municipiului Timișoara – profesorilor, precum și partenerilor din instituțiile cu care lucrăm în proiect. Împreună creștem siguranța elevilor și îi pregătim pentru viață”, potrivit primarului Dominic Fritz.


Inspectorul șef Lucian Vasile Mihoc a evidențiat durata de doi ani a proiectului, subliniind că aceasta oferă oportunitatea de a ajunge în toate unitățile de învățământ și de a crește eficiența pregătirii. Acest proiect a apărut ca o necesitate pentru a asigura elevilor această parte importantă din pregătirea lor pentru a deveni adulți responsabili.

Inspectorul școlar general, Aura Danielescu, a remarcat utilitatea proiectului, care răspunde preocupărilor actuale legate de siguranță. Pe lângă pregătirea teoretică, este important să dezvoltăm abilități care să permită copiilor să acționeze și să reacționeze adecvat în situații deosebite. Acest proiect beneficiază atât elevii, cât și profesorii și părinții.

Specialiștii din cadrul Biroului pentru Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, vor petrece câte o săptămână în școlile implicate în program, lucrând cu copiii pentru a-i învăța cum să reacționeze în situații de urgență, cum să acorde primul ajutor și cum să prevină sau să se protejeze în fața riscurilor. Elevii vor participa la simulări de exerciții de salvare în situații de urgență, astfel încât să învețe cum să acționeze în caz de nevoie.

Elevii de gimnaziu vor primi instruire despre prevenirea riscurilor, respectarea regulilor de siguranță și cum să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă este necesar. Liceenii vor avea și sesiuni de instruire despre acordarea primului ajutor. Profesorii vor fi pregătiți pentru a coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Până în prezent, 30 de unități de învățământ din Timișoara, atât licee cât și școli gimnaziale, și-au manifestat interesul de a participa la acest program. Proiectul este planificat să se desfășoare timp de doi ani, iar activitățile sunt deja programate până în luna aprilie a anului viitor. Școlile care doresc să se înscrie în acest program pot face acest lucru prin trimiterea unei solicitări la adresa de e-mail primariatm•primaritm.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007030 (s)