News Flash:

Timișorenii sunt așteptați la cinema

În perioada 13 – 15 octombrie, va avea loc inaugurarea Cinematografului Timiș, din Piața Victoriei

2 Octombrie 2023
85 Vizualizari | 0 Comentarii


Marea inaugurare a cinematografului din Piața Victoriei are programată desfășurarea în weekendul 13 – 15 octombrie, cu câteva luni întârziere față de data estimată inițial pentru redeschidere. Pe parcursul acestor trei zile, la Cinema Timiș vor fi proiectate filme în premieră în România, inclusiv un documentar despre muzica din ultimii 50 de ani și unul despre Revoluția din 1989. Evenimentul se va încheia în seara de 15 octombrie cu un party retro. Deschiderea cinematografului, planificată inițial pentru luna mai, a fost amânată până în acest moment.

„Redăm timișorenilor unul dintre cele mai mari și îndrăgite cinematografe din oraș, Cinema Timiș, aflat în Piața Victoriei. Mulți au amintiri aici, ori sus la cinematograf, ori la Club 30. A fost o investiție mare, de 22 de milioane de lei, cu care am reabilitat tot cinematograful. La fel ca la Cinema Victoria, unde în primul an am avut peste 600 de spectacole, proiecții de film, evenimente, la care au mers 37.000 de oameni, ne așteptăm ca și aici să crească o comunitate de iubitori de film și nu numai. […] Sala va fi gestionată de echipa de la Centrul de Proiecte. Mergem mai departe, vom redeschide și Cinema Studio și Cinema Dacia. Primul film va rula aici în 13 octombrie, când vom avea weekendul de deschidere”, a afirmat luni, 2 octombrie, primarul Dominic Fritz.

Cu toate acestea, din cauza lipsei de personal și a restricțiilor actuale privind angajările, primarul Timișoarei a menționat că se așteaptă ca în primele luni cinematograful să funcționeze la o capacitate mai mică decât cea a Cinema Victoria. Ioana Dragomirescu, coordonatoarea echipei din cadrul Centrului de Proiecte responsabilă de gestionarea și animarea acestor spații, a oferit detalii despre programul desfășurat în perioada 13 – 15 octombrie.

„Planul este să deschidem pe 13 octombrie. Ne-am dorit să inaugurăm cinematograful cu un program ales de noi, după care vom intra direct într-un festival de film în weekendul următor.

În perioada 13-15 octombrie ne-am gândit la elemente care au consacrat Timișul. Astfel, prima proiecție va fi «Asteroidul» de Wes Andreson. Înainte de această proiecție vom avea un duo, inspirat din coloana sonoră a filmului. În a doua zi vor rula două mari premiere românești: ultimul film al bloggerului Mircea Bravo, «Nuntă pe bani», iar următorul va fi «Libertate», care vorbește de Revoluția din ’89. Duminică avem un nou film în exclusivitate, «Empire of Light» de Sam Mendes, care a făcut acest film foarte personal, dar care nu a ajuns pe cinematografele din România. Terminăm cu un documentar românesc, «Playback», care ne va purta prin muzica ultimilor 50 de ani. Încheiem seara cu un party cu muzică retro”, a relatat Ioana Dragomirescu.

Cinematograful cu un aspect industrial are o capacitate de 529 de locuri, inclusiv 16 locuri pentru persoanele cu dizabilități. Acesta dispune de un ecran cu o diagonală de 15 metri, o sală multifuncțională, un bar și trei săli interactive. Prețurile biletelor sunt următoarele: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru elevi, studenți și pensionari, și 10 lei pentru copiii sub 12 ani.

Proiectul tehnic a fost elaborat de către firma Archistudio și a inclus recondiționarea și păstrarea travertinului roșu de pe pereți și stâlpii din foaier, precum și de pe stâlpii de pe holurile de evacuare. Sala de spectacole a fost menținută în aceeași formă, dar au fost adăugate scaune noi.

Sălile de proiecție, situate la etaje diferite, sunt izolate fonic pentru a permite desfășurarea simultană a evenimentelor diverse fără a interfera între ele sau a deranja participanții. Spațiul va fi folosit pentru spectacole, concerte, repetiții și proiecții de film.

Pentru reabilitarea cinematografului, lucrările au fost efectuate de către asocierea de firme Audiotech Multimedia Group (lider) și Codo Solutions SRL. Proiectul a fost inițiat în februarie 2022 și a fost finalizat în proporție de 90% într-un an.

Transformarea Cinema Timiș a implicat o investiție de aproximativ 4 milioane de euro din partea Primăriei Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006924 (s)