News Flash:

Accident în Egipt

Un remorcher s-a scufundat pe Canalul Suez, după ce s-a ciocnit cu un petrolier

7 August 2023
211 Vizualizari | 0 Comentarii

Un remorcher s-a scufundat pe Canalul Suez, după o coliziune cu un petrolier care transporta gaz lichefiat și era sub pavilion Hong Kong. În urma accidentului, un membru al echipajului a pierit, iar ceilalți șase au fost transportați la spital, conform declarațiilor autorităților responsabile de calea navigabilă, conform News.ro.

Eforturi sunt depuse pentru recuperarea remorcherului scufundat. Balize au fost amplasate pentru a marca poziția sa și a permite trecerea navelor. O echipă de salvare a localizat epava după incidentul de sâmbătă, iar curățarea canalului de navigație este în desfășurare, potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Canalului Suez (SCA). Echipa de salvare a reușit să salveze șase dintre cei șapte membri ai echipajului remorcherului, iar căutările continuă pentru a găsi membrul dispărut. Familia lui Sayed Moussa, un mecanic din Port Said, a confirmat că acesta a murit.

Petrolierul Chinagas Legend, care se îndrepta spre sud în călătoria sa din Singapore spre SUA, așteaptă în Port Said până când procedurile legate de accident vor fi finalizate, a declarat șeful SCA, Osama Rabie. Petrolierul are o lungime de 230 de metri și o lățime de 36 de metri și transportă o încărcătură de 52.000 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL).

Traficul spre nord pe canal a fost întrerupt temporar, dar navele care vin dinspre sud nu au fost afectate. Perturbările scurte cauzate de avarii sau coliziuni între nave sunt comune pe calea navigabilă, pe care circulă aproximativ 10% din comerțul maritim global.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007533 (s)