News Flash:

Două elicoptere belaruse au trecut frontiera în regiunea Bialowieza

Polonia aduce acuzații Belarusului privind încălcarea spaţiului aerian

2 August 2023
248 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform agenției AFP, Polonia aduce acuzații Belarusului privind încălcarea spațiului său aerian.

Ministerul Apărării de la Varșovia a declarat că două elicoptere belaruse au trecut frontiera în regiunea Bialowieza, la aproximativ 250 km est de capitala poloneză, zburând la altitudine redusă, ceea ce a îngreunat detectarea lor prin radar.

Inițial, forțele armate ale Poloniei au afirmat că elicopterele, care efectuau o misiune de instruire, nu au încălcat spațiul aerian al țării, dar ulterior au retras această afirmație.

Ministerul a informat și aliații din NATO despre acest incident. Ministrul Apărării, Mariusz Blaszczak, a ordonat creșterea efectivelor la frontieră și alocarea de resurse suplimentare, inclusiv elicoptere de atac, dar nu a oferit detalii publice.

Polonia a reamplasat o parte din forțele militare de la vest spre est, după ce mercenari din compania rusă Wagner au ajuns în Belarus. Premierul Mateusz Morawiecki a exprimat îngrijorare în legătură cu mișcările trupelor Wagner către Belarus și a avertizat că situația la frontieră devine mai amenințătoare. El a menționat că mercenarii se pot deghiza ca grăniceri belaruși și ar putea ajuta imigranți clandestini să intre în Polonia, iar aceasta reprezintă un pas către mai multe atacuri hibride pentru a destabiliza Polonia.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)