News Flash:

Cel mai mare eveniment catolic din lume

Portugalia va găzdui Ziua Mondială a Tineretului

1 August 2023
274 Vizualizari | 0 Comentarii


Portugalia va găzdui Ziua Mondială a Tineretului, cel mai mare eveniment catolic din lume, în care papa Francisc va participa. Peste un milion de persoane din peste 180 de țări, inclusiv România, sunt așteptate la Lisabona pentru această mare reuniune.

Inițial, evenimentul trebuia să aibă loc în 2022, dar a fost amânat din cauza lipsei de timp pentru organizare, în urma pandemiei. Cu ocazia acestui eveniment, autoritățile locale au atras fonduri pentru importante proiecte de infrastructură locală, parcări și asfaltări, în valoare de milioane de euro.

În cadrul unui dintre evenimentele la care participă papa Francisc, au fost instalate 150 de confesionale. Aceste confesionale au fost realizate chiar de către deținuții din trei închisori portugheze. Aceștia sunt plătiți pentru munca lor și sunt mândri să contribuie la acest proiect.


"Vreau să mulțumesc tuturor pentru marele efort depus. Știu că în Portugalia e uneori greu să colaborăm între noi. Iar între instituții - și mai și. Dar cred că acesta este un moment de mare unitate", a declarat Antonio Costa, prim-ministrul Portugaliei.

Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că autoritățile locale reintroduc controalele aleatorii la frontieră în perioada 22 iulie - 7 august, în contextul activităților prilejuite de Ziua Mondială a Tineretului.

Această măsură se aplică punctelor de control de la frontiera terestră cu Regatul Spaniei și punctelor de control din aeroporturi.

Accesul în zona de desfășurare a evenimentelor va fi permis participanților numai după efectuarea unui control antiterorism. De asemenea, este interzisă deținerea de arme, muniții, explozibili, obiecte contondente, obiecte din sticlă, corturi și substanțe interzise (lista detaliată a obiectelor interzise poate fi consultată pe site-urile instituțiilor de aplicare a legii).

În cadrul desfășurării evenimentului, pentru Lisabona și zona metropolitană a Lisabonei, autoritățile portugheze au stabilit un pachet de măsuri: restricții de circulație vor acoperi locațiile din jurul Parcului Eduard al VII-lea și Parcului Tejo, unde vor avea loc manifestările principale. De asemenea, în zilele de 1, 3 și 4 august, stațiile de metrou Avenida, Marquês de Pombal, Parque și Restauradores vor fi închise publicului călător, iar în 5 și 6 august stațiile feroviare Moscavide, Sacavem, Bobadela și Santa Iria nu vor fi deschise.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005788 (s)