News Flash:

Rusia continuă amenințările

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ameninţat din nou cu un conflict nuclear

31 Iulie 2023
274 Vizualizari | 0 Comentarii


Dmitri Medvedev, fostul președinte rus și în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a făcut din nou o amenințare cu un conflict nuclear, afirmând că un succes al contraofensivei ucrainene ar determina Rusia să recurgă la armamentul atomic. Agenția Reuters a relatat despre acest mesaj transmis de Medvedev pe conturile sale de rețele sociale online. Aceasta nu este prima dată când fostul lider rus face astfel de declarații cu privire la armele nucleare.

„Închipuiţi-vă că, dacă ofensiva susţinută de NATO are succes, iar ei rup o parte din teritoriul nostru, am fi obligaţi să folosim o armă nucleară, conform regulilor unui decret al preşedintelui Rusiei. Pur şi simplu nu ar exista altă opţiune. Deci inamicii noştri ar trebui să se roage pentru luptătorii noştri. Aceştia asigură că nu va începe un incendiu nuclear global”, a spus Medvedev.

Conform unei prevederi a doctrinei militare ruse, pare că el sugerează că armele atomice ar putea fi utilizate în cazul unei agresiuni convenționale împotriva Rusiei, dacă existența statului este amenințată.

În prezent, Ucraina încearcă să recupereze teritoriile ucrainene care au fost ocupate și anexate de Rusia. În timp ce Moscova consideră oficial că aceste regiuni fac parte din Rusia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005873 (s)