News Flash:

Vrea să-și consolideze echipa economică în vederea viitoarelor alegeri legislative

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat o remaniere importantă a cabinetului

27 Iulie 2023
340 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat o remaniere importantă a cabinetului cu obiectivul declarat de a-şi consolida echipa economică în vederea viitoarelor alegeri legislative, notează agenţia AFP.

Slăbit în sondaje, cel care conduce un guvern liberal minoritar din 2021 a schimbat mai mult de două treimi din garda sa apropiată: şapte noi membri intră în cabinet şi aproximativ 20 de miniştri au primit noi însărcinări.

Această importantă remaniere a intervenit în contextul în care Justin Trudeau doreşte să facă din economie o prioritate pentru a contracara inflaţia şi a aborda criza imobiliară, care loveşte întreaga ţară.

„Facem faţă unor provocări semnificative. A reuni, astfel, cei mai puternici jucători şi a forma cea mai puternică echipă economică în toate sectoarele în beneficiul canadienilor este ceea ce contează cel mai mult”, a declarat premierul, în funcţie de aproape opt ani.

Trudeau a făcut o restructurare a cabinetului prin unificarea portofoliilor Locuințelor și Infrastructurii sub conducerea lui Sean Fraser, fost ministru al Imigrației.

O altă schimbare importantă a fost făcută la conducerea Apărării Naționale, unde ministrul Anita Anand, prima femeie care a ocupat această poziție, va deveni președinta Consiliului Trezoreriei, integrându-se astfel în echipa economică. În locul ei, la Apărare, va veni Bill Blair, fost șef al poliției și fost ministru al Siguranței Publice.

Portofoliile cheie precum Finanțele, Externele și Mediul rămân neschimbate și continuă să fie conduse de Chrystia Freeland, Melanie Joly și, respectiv, Steven Guilbeault.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004804 (s)