News Flash:

S-a întâmplat în SUA

Jaf de proporții în Los Angeles în urma căruia s-au furat 30 de milioane de dolari

5 Aprilie 2024
132 Vizualizari | 0 Comentarii

Poliția din Los Angeles și FBI-ul investighează un jaf de proporții, în urma căruia aproape 30 de milioane de dolari au fost sustrase prin acoperișul unui depozit de numerar și spargerea seifului acestuia. Această acțiune criminală pare să fi fost inspirată din filmele din seria "Ocean's Eleven", conform relatărilor AFP și Associated Press, citate de hotnews.ro.

Jaful a avut loc duminică și este considerat unul dintre cele mai mari furturi din istoria orașului, conform declarațiilor lui David Cuellar de la Departamentul de Poliție din Los Angeles.

Hoții au folosit tehnici sofisticate pentru a sparge acoperișul și pentru a pătrunde în seiful clădirii, reușind să evite sistemul de alarmă complex, conform Los Angeles Times, care citează o sursă implicată în anchetă.

Modul elaborat și complex în care a fost efectuat jaful indică faptul că acesta ar fi fost comis de către o echipă experimentată. Descoperirea jafului a avut loc abia luni, când personalul a constatat deschiderea forțată a seifului, conform informațiilor furnizate de cotidian.


„Este atât de incredibil încât nici nu-ţi dai seama”, a afirmat pentru ABC News un angajat anonim al depozitului.

„Încă încerc să mă dumiresc. A fost o treabă din interior? A fost o singură persoană? A fost un grup? Sunt o mulţime de întrebări de pus”, a spus el.


Presa a identificat locația spartă ca fiind una a companiei GardaWorld, o corporație globală specializată în securitate și gestionarea numerarului, cu sediul în Canada, care operează și flote de mașini blindate.

Echipele de televiziune filmau joi dimineața în fața sediului, situat într-o zonă industrială din Sylmar, un cartier din San Fernando Valley, la aproximativ 30 de kilometri nord de centrul orașului Los Angeles. Imaginile aeriene de la KABC-TV au arătat un decupaj mare pe partea laterală a clădirii, acoperit de o bucată de placaj.

Jim McGuffey, expert în mașini blindate și consultant în domeniul securității, a descris furtul din Sylmar drept "șocant". Potrivit lui, o unitate de acest tip ar trebui să fie echipată cu două sisteme de alarmă și un detector de mișcare seismic pe seif, precum și cu senzori de mișcare suplimentari în întreaga clădire. "Cu o sumă atât de mare de bani, nu poți să intri și să ieși pur și simplu", a afirmat el. "O astfel de instalație ar trebui să fie protejată pe toate părțile", a adăugat expertul.

GardaWorld are o reputație solidă în industrie, a menționat McGuffey, dar fiecare companie de gestionare a numerarului poate avea "incidente izolate, cum ar fi acesta, care pur și simplu nu au sens, dar se întâmplă și celor mai buni dintre ei".

În afara scenariilor de la Hollywood, Los Angeles-ul nu este străin de spargeri sofisticate în viața reală. Cu doi ani în urmă, hoții au furat bijuterii în valoare de aproape 100 de milioane de dolari dintr-un camion parcat într-o zonă de servicii de pe autostradă, care urma să livreze pietre prețioase și bijuterii pentru o expoziție în oraș.

De asemenea, în iulie anul trecut, un individ a făcut o gaură în tavanul unui magazin de vinuri de lux din apropierea plajei Venice Beach și a plecat cu vinuri fine de Burgundia și Bordeaux în valoare de 600.000 de dolari.

Potrivit LA Times, până la jafurile de duminică, cel mai mare jaf de bani lichizi cunoscut din istoria orașului a avut loc în 1997, când au fost furate 18,9 milioane de dolari dintr-un depozit de mașini blindate. Hoții au fost ulterior capturați.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006312 (s)