News Flash:

Incep lucrarile la bazinul de inot din Jimbolia

21 Martie 2022
255 Vizualizari | 0 Comentarii
bazin de inot

Incep lucrarile la bazinul de inot pe care Consiliul Judetean Timis il construieste la Jimbolia. Bazinul va fi realizat de o asociere de trei firme care au la dispozitie un an si sase luni sa execute proiectul. Din banii necesari investitiei, aproape 2 milioane de euro vin de la bugetul de stat.
„Timisenii din vestul judetului vor putea practica inotul in conditii moderne indiferent de sezon, fara a face naveta la Timisoara. Consiliul Judetean construieste un bazin in Jimbolia. Documentatiile si proiectarea au fost finalizate, iar acum se lucreaza la ridicarea efectiva a acestuia. Ordinul de incepere este semnat, constructorul avand la dispozitie, conform contractului, 11 luni pentru predarea investitiei «la cheie»”, transmit reprezentantii CJ Timis.

In martie 2021, contractul de proiectare si executie aferent proiectului era semnat. Intr-o prima etapa, autoritatile anuntau ca timp de sase luni se va lucra la proiectul tehnic, iar apoi vor incepe lucrarile pe santier. Dupa 12 luni, de la Palatul Administrativ s-a dat anuntul ca lucrarile efective sunt gata sa inceapa.

Astfel, 18 martie 2022 a marcat startul santierului de la Jimbolia, in care vor fi investiti aproape 11 milioane de lei, cu TVA inclus, 9 milioane fiind asigurate de la bugetul de stat. Consiliul Judetean acopera doar valoarea TVA-ului.

„Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot. Dorim sa-l multiplicam si in alte zone ale judetului. Asemenea facilitati sunt acum extrem de restranse in afara marilor orase, ceea ce implica naveta pentru multi timiseni sau chiar renuntarea la practicarea unor sporturi. Vrem sa oferim tuturor un nivel de trai ridicat, conditii si facilitati moderne, indiferent de unde locuiesc”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Bazinul va aparea pe strada „Contele Csekonics”, langa Sala de sport „Hans Wiesenmayer”, zona in care se afla si strandul din Jimbolia.

Bazinul de inot va fi acoperit si va avea o suprafata utila de 1.482 mp, vestiare, dusuri, grupuri sanitare, camera de filtrare, pompare si clorinare, cat si spatii pentru birouri. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultana de catre doua clase de elevi, impreuna cu profesorii lor.

Va fi deschis atat pentru antrenamentele sportivilor profesionisti, cat si pentru cetatenii care vor sa inoate.

Proiectarea si executia va fi realizata de SC JDA Consult, in calitate de lider de proiect si asociatii VAST Inkomen si CIV Group.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006932 (s)