News Flash:

A apărut un nou model de inteligență artificială

Grupul Alphabet a lansat miercuri cel mai avansat model al său de inteligenţă artificială

7 Decembrie 2023
120 Vizualizari | 0 Comentarii


Miercuri, grupul Alphabet a dezvăluit cel mai avansat model al său de inteligență artificială (AI) denumit Gemini. Această tehnologie, deținută de Alphabet, compania-mamă a Google, are capacitatea de a procesa diverse tipuri de informații, inclusiv video, audio și text. Gemini este capabil să efectueze un raționament mai sofisticat și să înțeleagă informația cu o gradare mai subtilă decât tehnologia anterioară utilizată de Google, potrivit declarațiilor companiei americane.

"Această nouă eră a modelelor AI reprezintă unul dintre cele mai mari eforturi ştiinţifice şi inginereşti pe care noi le-am făcut în calitatea noastră de companie", a afirmat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, într-un mesaj publicat pe blogul grupului.


După lansarea ChatGPT de către OpenAI acum un an, Google a dezvoltat rapid un software de inteligență artificială pentru a concura cu cel creat de OpenAI, o companie susținută de Microsoft.

Miercuri, Google a integrat o parte din noul său model tehnologic, Gemini, în asistentul său de inteligență artificială, Bard, și a anunțat intenția de a lansa cea mai avansată versiune a lui Gemini prin intermediul lui Bard la începutul anului viitor.

Grupul Alphabet a dezvăluit că a creat trei versiuni ale lui Gemini, fiecare optimizată pentru utilizarea unei cantități diferite de putere de procesare. Versiunea cea mai puternică este proiectată pentru funcționarea în centrele de date, în timp ce cea mai mică este eficientă pe dispozitive mobile, conform declarațiilor companiei americane.

Gemini este cel mai mare model de inteligență artificială dezvoltat de divizia Google DeepMind AI, dar este "semnificativ" mai accesibil pentru utilizatori în comparație cu modelele sale precedente, care erau și mai mari, a declarat vicepreședintele DeepMind, Eli Collins.

"Așadar, nu doar că este mai capabil, ci și mult mai eficient", a mai spus Collins. Cu toate acestea, modelul cel mai recent necesită încă o cantitate semnificativă de putere de procesare pentru antrenament, dar Google continuă să îmbunătățească acest proces, conform declarațiilor sale.

Alphabet a anunțat, de asemenea, o nouă generație de cipuri AI personalizate, cunoscute și sub numele de unități de procesare tensorială (TPUs). Cloud TPU v5p este creat pentru antrenarea modelelor mari de inteligență artificială și constă în capsule cu 8.960 de cipuri.

Noua versiune a procesoarelor sale pentru clienți poate antrena modele lingvistice mai mari și de aproape trei ori mai rapid decât generațiile anterioare. Noile cipuri sunt disponibile pentru dezvoltatori în regim de "previzualizare", începând cu miercuri, conform anunțului făcut de compania americană.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006392 (s)