News Flash:

S-a aflat!

Papa Francisc a anunţat joi de ce boală suferă

1 Decembrie 2023
150 Vizualizari | 0 Comentarii

Papa Francisc a dezvăluit joi că suferă de o formă foarte infecțioasă și acută de bronșită, care îl împiedică să călătorească în acest weekend la Dubai pentru a participa la Conferința ONU privind schimbările climatice (COP28), conform informațiilor furnizate de Reuters.

Suveranul pontif, care va împlini 87 de ani în decembrie, a avut de-a lungul anilor o serie de probleme de sănătate care au necesitat internări în spital, ultima având loc în luna iunie. Cu toate acestea, în ciuda recentei sale afecțiuni, papa continuă să își desfășoare activitatea și să se întâlnească cu oamenii.

"După cum puteţi să vedeţi, sunt încă în viaţă", a afirmat el în timpul unei audienţe la un seminar despre sănătate şi etică, potrivit unei transcrieri furnizate de Vatican.

"Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald şi treci de la căldură la aer condiţionat şi (nu este convenabil) în această situaţie bronşică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronşită foarte acută, infecţioasă", a mai spus suveranul pontif.

Francisc a menționat că nu a avut febră, dar a luat antibiotice, confirmând astfel informațiile furnizate de Vatican într-o declarație datată miercuri.

În cadrul unei alte audiențe joi cu teologii, papa a adresat următoarele cuvinte: "Rugaţi-vă pentru mine. Rugaţi-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această sarcină a mea nu este uşoară. Vă mulţumesc".

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin a declarat reporterilor miercuri că se așteaptă să conducă delegația Vaticanului la discuțiile despre climă care vor avea loc în Dubai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6201 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005290 (s)