News Flash:

Întâlnire importantă la Beijing

Preşedintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit luni, 4 decembrie, cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko,

4 Decembrie 2023
144 Vizualizari | 0 Comentarii


China vrea să consolideze cooperarea strategică cu Belarus, a declarat președintele chinez Xi Jinping după întâlnirea sa de luni, 4 decembrie, de la Beijing cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, potrivit agenției Reuters.

În plus, China intenționează să își intensifice coordonarea și colaborarea cu Belarus în cadrul unor mecanisme multilaterale precum Organizația Națiunilor Unite și Organizația de Cooperare de la Shanghai, a adăugat liderul chinez.

Xi Jinping a subliniat, de asemenea, necesitatea luării de măsuri pentru îmbunătățirea transportului transfrontalier și pentru promovarea relațiilor economice și comerciale, precum și a schimburilor dintre persoane.

În discuțiile cu președintele belarus, liderul chinez a pledat pentru implementarea proiectelor comune, cum ar fi parcul industrial China-Belarus, și pentru consolidarea cooperării în domeniul industrial.

Aceasta reprezintă a doua vizită a lui Aleksandr Lukașenko în China, după cea oficială din 28 februarie - 2 martie; de această dată, vizita a avut caracter de lucru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005653 (s)